Snoeiafval scheiden tegen kanker in Waddinxveen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Snoeiafval scheiden tegen kanker in Waddinxveen

Snoeiafval scheiden tegen kanker in Waddinxveen

Heeft u een taxushaag? En wilt u dat het snoeisel van uw haag gebruikt wordt om kanker te bestrijden? Aarzel dan niet en breng uw taxussnoeisel tussen 15 juni en 31 augustus naar het afvalbrengstation aan de Zuidelijke Rondweg 250 in Waddinxveen.

De taxushaag, een heg met naalden en rode besjes, staat in menig tuin in Nederland. In de jonge twijgen zit baccatine. Dat is een belangrijke grondstof voor chemotherapie. Eén kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapiebehandeling. Snoei uw taxus tussen 15 juni en 31 augustus. In die periode is de concentratie baccatine namelijk het hoogst.

Doe mee
Vang tijdens het snoeien de jonge, groene scheuten op met een doek of zeil. De scheuten zijn namelijk bruikbaar voor nieuwe medicijnen, het andere groenafval van de taxushaag niet. Lever de jonge, groene scheuten in op het afvalbrengstation. Ze worden vervolgens verwerkt als grondstof voor kankermedicatie. Bovendien krijgt de gemeente voor elke ingezamelde kuub taxussnoeisel dertig euro. Dat geld gaat naar KWF Kankerbestrijding. Zo slaan we twee vliegen in één klap! Doet u ook mee?

Afvalbrengstation
Het afvalbrengstation aan de Zuidelijke Rondweg 250 in Waddinxveen is geopend op:

• maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur
  • zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur

De gemeente Waddinxveen doet samen met een groot aantal andere gemeenten mee aan de landelijke actie ‘Taxus voor hoop’. Kijk voor meer informatie over de actie op www.taxusvoorhoop.nl of facebook.com/taxusvoorhoop.