Schade aan het Wilgenlaantje

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Schade aan het Wilgenlaantje

Schade aan het Wilgenlaantje

Dit item is gearchiveerd op 20-09-2018

Het Wilgenlaantje is momenteel gedeeltelijk afgesloten. Het Wilgenlaantje is het laantje naast het Gouwebos tussen Boskoop en Waddinxveen.

Door de extreme hitte van de afgelopen weken is de greppel langs het Wilgenlaantje uitgedroogd. Deze greppel voedde het laantje met water. Door de afname van de toevoer krimpt de grond en daalt de bodem. Hierdoor is er onvoldoende fundering om het fietspad te ondersteunen waardoor het asfalt is gaan scheuren.

Herstelmaatregelen

Na constatering van de scheurvorming en schade zijn delen van het fietspad afgezet. We onderzoeken de mogelijkheden om het fietspad te herstellen.. In eerste instantie brengen we een verbinding aan, onder het fietspad door, om de greppel te voorzien van water. Hiermee stoppen we het proces van inklinken en stabiliseren we de ondergrond. Vervolgens maken we inzichtelijk wat de schade is en herstellen we het fietspad.

Zolang het veilig is, houden we het Wilgenlaantje open. Als we het fietspad geheel afsluiten (bijvoorbeeld tijdens de herstelwerkzaamheden) stellen we een omleidingsroute in.

RSS