Save the date: Kom binnen bij bedrijven 9 t/m 14 april 2018

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Save the date: Kom binnen bij bedrijven 9 t/m 14 april 2018

Save the date: Kom binnen bij bedrijven 9 t/m 14 april 2018

Van maandag 9 april t/m zaterdag 14 april 2018 vindt de ‘Kom binnen bij bedrijvenweek’ plaats. Bedrijven, gemeenten en instellingen in het Groene Hart zetten in die week hun deuren open voor mensen die op zoek zijn naar een baan, stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. Ook Waddinxveen doet mee aan Kom binnen bij bedrijven.

Een week in plaats van een dag

Bedrijven, gemeenten en instellingen bepalen zelf wanneer ze mensen tijdens de ‘Kom binnen bij bedrijvenweek’ ontvangen. Eerdere edities van dit evenement waren op één specifieke dag. Met de week is het voor alle partijen makkelijker om bezoeken te plannen. Werkgevers kunnen zich vanaf 15 januari 2018 inschrijven voor de week, werkzoekenden vanaf 1 maart. Inschrijven kan binnenkort via de nieuwe website van Kom Binnen Bij Bedrijven, waar momenteel hard aan wordt gewerkt.

Direct in gesprek met werkgevers

Het unieke is dat werkzoekenden en werkgevers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen. Werkgevers maken dan direct kennis met – misschien wel – hun toekomstige medewerkers. Voor een werkzoekende biedt het kansen om direct met werkgevers te praten en een kijkje in de keuken van een organisatie te krijgen. Een laagdrempelige manier dus van solliciteren én netwerken. De nadruk van de ‘Kom binnen bij bedrijvenweek’ ligt op het stimuleren van de lokale economie in het Groene Hart.

In 2017 vonden 94 mensen werk

Door het ‘Kom binnen bij bedrijvenevenement’ van 2017 vonden 43 mensen een betaalde baan, 31 een stageplaats, 7 een leerwerkplek/werkervaringsplaats en 13 mensen vonden vrijwilligerswerk. Er deden 274 bedrijven en organisaties uit zeven gemeenten mee en er waren 1.818 bedrijfsbezoeken.

Organisatie in Waddinxveen

De ‘Kom binnen bij bedrijvenweek’ in Waddinxveen wordt georganiseerd door de gemeente Waddinxveen in samenwerking met Groene Hart Werkt!. Vertegenwoordigers vanuit OndernemersPlatformWaddinxveen (OPW) en het Coenecoop College zijn actief betrokken bij de organisatie.

Onderdeel van Groene Hart Werkt!

De ‘Kom binnen bij bedrijvenweek’ is onderdeel van het regionale platform Groene Hart Werkt! Dit is het regionale platform voor circulaire economische initiatieven in het Groene Hart. Groene Hart Werkt! verbindt ondernemingen, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en overheid met elkaar. Voorop staat het mogelijk maken van samenwerking tussen deze partijen aan circulaire initiatieven. Partijen delen hun kennis en netwerk en stimuleren samen kansrijke projecten. Doel: de regionale economie van het Groene Hart versterken en de arbeidsmarkt verbeteren. Meer informatie: www.groenehartwerkt.nl

Zie voor de contactgegevens team Economische Zaken en Werkgeversservicepunt onderstaande link.