Nationale dag van de democratie 9 september

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Nationale dag van de democratie 9 september

Nationale dag van de democratie 9 september

Dit item is gearchiveerd op 10-09-2017

De Dag van de Democratie valt dit jaar net als voorgaande jaren samen met Open Monumentendag en vindt plaats op zaterdag 9 september 2017.

Op deze zaterdag is het in Waddinxveen ook WadCultureel. De gemeenteraad van Waddinxveen doet dit jaar voor de eerste keer mee aan deze Nationale dag van de Democratie. Op zaterdag 9 september tussen 11.00 en 14.00 uur kunt u terecht in onze tent in het Burgemeester Warnaarplantsoen. Raadsleden zijn aanwezig om met u en jou in gesprek te gaan over de lokale democratie, de gemeente en besluitvorming.

Programma dag van de democratie

Om 11.00 uur wordt het startsein gegeven door burgemeester Bert Cremers. Doorlopend worden er interviews gehouden door Wilma Borgman (NPO1) tussen aanwezige bezoekers en raadsleden. Ook vinden er diverse optredens plaats van het “Theater aan de lijn” uit Deventer. Voor de kinderen staat er naast de tent een springkussen.

Lunchen met leden van de gemeenteraad

Van 12.30 uur tot 13.15 uur bieden de leden van de raad een lunch aan. Waddinxveners vanaf 18 jaar zijn van harte welkom aan te schuiven. Deelnemers dienen zich voor deze door de raad aangeboden lunch wel aan te melden (uiterlijk 2 september) via het mailadres aanmeldendvd@waddinxveen.nl onder vermelding van lunch en uw naam/namen. Bellen kan ook: +14 0182.

Fotowedstrijd

Voorafgaand aan de Dag van de democratie organiseert de gemeenteraad een fotowedstrijd. Welke moment, situatie of beeld illustreert volgens jou de lokale democratie? Weet jij hoe je democratie moet vastleggen. Neem dan deel aan deze fotowedstrijd. Wees creatief: democratie is immers overal. Vervolgens kan men hierover op de Dag van de democratie zelf het gesprek aangaan met de aanwezige raadsleden. De foto mag over elk onderwerp gaan.

Er zijn twee prijzen te innen: één in de categorie tot en met 16 jaar en één van 16 jaar en ouder. De prijswinnaars krijgen een rondleiding van de Waddinxveense NOS journalist Wilma Borgman door de perstoren bij de Tweede Kamer en mogen op het dak van het NPO-gebouw op de foto.

Tentoonstelling

Op de Dag van de democratie wordt een selectie van de 20 mooiste foto’s tentoongesteld in de tent in het Burgemeester Warnaarplantsoen en daarna in het gemeentehuis. Ook maakt de burgemeester namens de gemeenteraad de winnaar van de fotowedstrijd op deze dag bekend. De winnaar ontvangt hierover uiteraard bericht.

Foto insturen

Alle inwoners van Waddinxveen kunnen tot en met maandag 4 september hun digitale foto, eventueel met een begeleidende toelichting, sturen naar aanmeldendvd@Waddinxveen.nl

Vergeet niet je naam en telefoonnummer te vermelden. Alle foto’s worden beoordeeld door een vakkundige jury. De winnaar krijgt telefonisch bericht. Let op dat de foto’s die u instuurt niet te klein zijn. De foto’s moeten namelijk groot genoeg zijn om te kunnen ophangen tijdens de Dag van de democratie. De ingezonden foto’s worden ook gepubliceerd op www.waddinxveen.nl.

Welkom

Geïnteresseerden zijn uiteraard ook zonder foto of camera van harte welkom om op zaterdag 9 september 2017 met de lokale politici in gesprek te gaan. Tussen 11.00 en 14.00 uur is een ieder van harte welkom een bezoek te brengen aan onze tent in het Burgemeester Warnaarplantsoen in Waddinxveen.