N207 rond kruising Brugweg weer open

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > N207 rond kruising Brugweg weer open

N207 rond kruising Brugweg weer open

Dit item is gearchiveerd op 19-06-2018

De N207 bij Waddinxveen is weer open voor alle verkeer. De werkzaamheden aan de weg zijn afgerond. Er wordt nog gewerkt aan de voetgangersonderdoorgang en de hellingbaan.

Veiliger kruispunt

Er zijn diverse aanpassingen gedaan aan de kruising met de hefbrug om de veiligheid en doorstroming te verbeteren. De voorsorteerstrook voor het verkeer vanaf Gouda richting de hefbrug is verlengd. Het fietspad is op sommige plekken verbreed en het asfalt is vernieuwd. Daarnaast zijn de afsluitbomen voor de hefbrug verplaatst. In samenwerking met de gemeente Waddinxveen is ook een nieuwe innovatieve verkeersregelinstallatie geplaatst die beter anticipeert op verschillende verkeerssituaties.  

Nieuwe wegconstructie

Over een lengte van één kilometer zijn de hoofdrijbaan, het fietspad en het voetpad vernieuwd. Er ligt nieuw asfalt en de complete fundering van de weg en het fietspad is vervangen. Hierdoor gaat de weg langer mee en is groot onderhoud voorlopig niet nodig.

Niet alle werkzaamheden afgerond

Er wordt nog gewerkt aan een voetgangersonderdoorgang onder de Brugweg met een hellingbaan. Deze werkzaamheden leveren geen grote hinder op voor het verkeer. De planning van de werkzaamheden is nog niet bekend. Meer informatie over deze werkzaamheden en de planning staat te zijner tijd op www.zuid-holland.nl/N207GoudaBoskoop.

Bekijk het project in beeld!

Benieuwd naar de nieuwe situatie op de N207 bij Waddinxveen en welke werkzaamheden daarvoor zijn uitgevoerd? Bekijk hier de video: www.bit.ly/N207Waddinxveen.

RSS