Mantelzorgers ontvangen cadeaubon

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Mantelzorgers ontvangen cadeaubon

Mantelzorgers ontvangen cadeaubon

Ook dit jaar waardeert de gemeente Waddinxveen zijn mantelzorgers met een cadeaubon van € 50,-.

Zorg of ondersteun jij je partner, kind, ouder, vriend of buur die door een ziekte of beperking niet meer alles zelfstandig kan? En doe je dit gemiddeld  8 uur per week en langer dan 3 maanden?
Dan ben je mantelzorger en kom je in aanmerking voor de waardering!

Voorwaarden zijn:

• Degene voor wie je zorgt is woonachtig is in Waddinxveen
  • Je bent vóór 1 november 2018 ingeschreven als mantelzorger
  • Er wordt maximaal 1 waardering per mantelzorger uitgekeerd.

Inschrijven gaat gemakkelijk via www.mantelzorgcentraal.nl. Geen toegang tot het internet? Vraag dan iemand uit je omgeving om te helpen.

Wat als de zorgvrager niet in Waddinxveen woont?

Je kunt ook je inschrijven als mantelzorger als degene voor wie je zorgt (de zorgvrager) niet in Waddinxveen woont. Je bent dan van harte welkom op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg in november en je kunt gebruik maken van het ondersteuningsaanbod voor mantelzorgers.

De mantelzorgwaardering moet echter aangevraagd worden in de gemeente waar de zorgvrager woont.

Vragen?

Heb je vragen over de waardering, de voorwaarden , inschrijving of andere zaken? Neem dan contact op met de mantelzorgcoördinator in Waddinxveen via T. 088 02 34 226.

Waardering ook voor jonge mantelzorgers in Waddinxveen

Ook jonge mantelzorgers worden dit jaar weer gewaardeerd met een cadeaubon van € 20,-.

Ben je of ken je iemand, tussen de 10 en 18 jaar, die opgroeit in een gezin waarvan één van de ouders, broer, zus of ander inwonend familielid meer zorg en aandacht nodig door een ziekte of aandoening? Dan spreken we over een jonge mantelzorger.

Om in aanmerking te komen voor de waardering, moet de jonge mantelzorger in Waddinxveen wonen.

Aanmelden kan tot 1 november 2018 via de website www.2becool.nl. Jonge mantelzorgers kunnen zichzelf aanmelden. Hij of zij mag ook aangemeld worden door bijvoorbeeld een ouder of leerkracht.

De mantelzorgwaardering wordt tussen 10 november en 1 december 2018 thuisbezorgd.

Meer weten over jonge mantelzorgers? Kijk op www.2becool.nl of volg ons op facebook.