Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Lancering apps werkgevers en uitkeringsgerechtigden tijdens conferentie Waddinxveen, dát werkt!

Op donderdag 27 september vond de conferentie Waddinxveen, dát werkt! plaats in de bedrijfshal van Foox West en RDC in Waddinxveen.

Tijdens de conferentie lanceerde staatssecretaris Tamara van Ark twee bijzondere Apps voor werkgevers en uitkeringsgerechtigden in Waddinxveen. Ondernemers uit kansrijke branches in Waddinxveen namen deze in ontvangst. Daarnaast was er een boeiend programma voor Waddinxveense ondernemers met diverse toonaangevende sprekers over actuele onderwerpen.

Voor werkgevers in 7 kansrijke branches heeft de gemeente Waddinxveen een App ontwikkeld. In deze App worden aan werkgevers in een bepaalde branche de beschikbare uitkeringsgerechtigden voorgesteld, die specifiek geschikt zijn voor die branche. Staatssecretaris Tamara van Ark van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid lanceerde deze App op 27 september tijdens de conferentie Waddinxveen, dát werkt! In de App vinden werkgevers ook actuele informatie over tal van zaken die voor hun bedrijfsvoering van belang is. Tevens biedt de App korte videoclips over werkgevers en over geplaatste cliënten. Daarnaast kan een werkgever via de App vragen stellen en/of informatie ophalen.

Ook voor cliënten is een App ontwikkeld. Hierin wordt hen met een hoge frequentie het aanbod aan actuele vacatures aangeboden, dat specifiek op hun arbeidsmarktmogelijkheden is afgestemd. De App biedt verder informatie, videoclips met praktijkvoorbeelden en de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Ook deze App werd op 27 september door de staatssecretaris gelanceerd.

Conferentie 27 september

Naast de lancering van de Apps bevatte het programma van de conferentie Waddinxveen, dát werkt! diverse toonaangevende sprekers, die spraken over boeiende onderwerpen voor de genodigde Waddinxveense ondernemers. Zo waren er rollen voor Bert van Boggelen (de Normaalste Zaak), Doekle Terpstra (o.a. bestuursvoorzitter Uneto-VNI), Ruud Veltenaar (toonaangevend trendwatcher), Jacco Vonhof (bestuursvoorzitter MKB Nederland), Erik Dannenberg (bestuursvoorzitter Divosa), Gezina Atzema (wethouder van o.a. Economische Zaken Waddinxveen), Kirsten Schippers (wethouder van o.a. Burgerparticipatie Waddinxveen) en Björn Kuipers (ondernemer en internationaal topscheidsrechter).

Waddinxveen, dát werkt!

Het programma Waddinxveen, dát werkt! is erop gericht om het aantal uitkeringsgerechtigden in een relatief korte periode met 50% te verminderen. Daartoe is het afgelopen jaar een groot aantal acties ondernomen in de branches Bouw en Transport & Logistiek. Er staan nog diverse acties in de startblokken voor de branches Techniek, Zorg en Horeca. De gemeente Waddinxveen ondersteunt met dit programma uitkeringsgerechtigden op alle mogelijke manieren bij het zoeken naar betaald werk. Goed voor de cliënten zelf, voor werkgevers en voor de samenleving als geheel.