Inschrijving voor bedrijven en organisaties "Kom binnen bij bedrijven" geopend!

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Inschrijving voor bedrijven en organisaties "Kom binnen bij bedrijven" geopend!

Inschrijving voor bedrijven en organisaties "Kom binnen bij bedrijven" geopend!

Dit item is gearchiveerd op 28-02-2019

In de week van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart 2019 vinden de open dagen ‘Kom binnen bij bedrijven’ plaats. Bedrijven en organisaties in de gemeente Waddinxveen zetten hun deuren open voor mensen die op zoek zijn naar een baan, stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. Bedrijven kunnen zelf bepalen op welk moment in de week zij hun deuren openstellen voor bezoekers.

Laagdrempelig

Bedrijven geven een presentatie, rondleiding, workshop of kiezen voor een-op-een contact. Bezoekers kunnen vrijblijvend kennismaken en nieuwe indrukken opdoen. Dit jaar werkt de gemeente Waddinxveen samen met het Coenecoop College en de Stichting Vrienden van het Coenecoop College. Hierdoor kunnen ook leerlingen bedrijven bezoeken om zich alvast te oriënteren op hun carrière. Bedrijven en organisaties kunnen zich nu aanmelden op www.kombinnenbijbedrijven.nl. Bezoekers kunnen zich aanmelden vanaf 28 januari 2019.

Regionale arbeidsmarkt

Meerdere gemeenten in het Groene Hart doen tegelijkertijd mee met ‘Kom binnen bij bedrijven’. Hierdoor profiteren werkgevers van de regionale arbeidsmarkt en kunnen werkzoekenden ook bedrijven buiten hun eigen gemeente bezoeken.

Samen werken aan succes

Vanwege het succes vindt ‘Kom binnen bij bedrijven’ vanaf 2014 jaarlijks plaats en sluiten steeds meer gemeenten zich aan. George Becht, voorzitter Groene Hart Werkt!: ‘In 2018 vonden 32 mensen een betaalde baan en 37 mensen een stageplaats, leerwerkplek en vrijwilligerswerk. Er deden 294 bedrijven en organisaties in acht gemeenten mee en er waren 1.324 bedrijfsbezoeken. Dit vertegenwoordigt een maatschappelijke meerwaarde van ruim 5 ton en dat maakt dit event meer dan de moeite waard! Ik verwacht dat er dit jaar weer veel bedrijven zullen meedoen en dat we er samen opnieuw een succes van maken.’

Gezamenlijk initiatief

De gemeente Waddinxveen organiseert ‘Kom binnen bij bedrijven’ in samenwerking met het  werkgeversservicepunt Midden Holland. De Stichting Vrienden van Coenecoop, het Coenecoop College en het Hoornbeeck College in Gouda zijn actief betrokken bij de organisatie.