Inschrijving geopend voor bezoekers ‘Kom binnen bij bedrijven’

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Inschrijving geopend voor bezoekers ‘Kom binnen bij bedrijven’

Inschrijving geopend voor bezoekers ‘Kom binnen bij bedrijven’

Op 28 januari is de inschrijving geopend voor bezoekers van KOM BINNEN BIJ BEDRIJVEN.

Werkzoekenden en mensen die op zoek zijn naar een stageplaats, leerwerkplek, werkervaringsplaats en vrijwilligerswerk, kunnen zich inschrijven voor bedrijfsbezoeken in zeven gemeentes in het Groene Hart. Ook mensen die eens een kijkje willen nemen bij bedrijven in de regio, kunnen zich inschrijven. Van maandag 11 t/m zaterdag 16 maart 2019 zetten allerlei bedrijven en organisaties in het Groene Hart hun deuren wagenwijd open. Deelname is gratis.

Inschrijven

Iedereen die wil weten hoe het er bij een bedrijf aan toe gaat, kan zich inschrijven op www.kombinnenbijbedrijven.nl.Bedrijven die meedoen, stellen hun deuren open voor bezoekers op één of meerdere momenten in de week van 11 t/m 16 maart. De deelnemende bedrijven verzorgen presentaties, rondleidingen, workshops of een-op-een ontmoetingen. Ook als er geen vacatures zijn, maken bedrijven graag kennis met geïnteresseerde bezoekers.

Laagdrempelig

Uniek aan KOM BINNEN BIJ BEDRIJVEN is dat bezoekers op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende werkgevers en organisaties. Een belangrijk eerste ontmoeting met kansen op een vervolggesprek over (vrijwilligers)werk, een stageplaats of een praktijkopdracht.

Regionale arbeidsmarkt

Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Molenlanden, Woerden en Zuidplas organiseren dit evenement tegelijkertijd. Hierdoor profiteren werkgevers van de regionale arbeidsmarkt en krijgen werkzoekenden de kans om bedrijven buiten hun gemeente bezoeken.

Gezamenlijk initiatief

‘KOM BINNEN BIJ BEDRIJVEN’ is onderdeel van Groene Hart Werkt! Dit is het regionale platform voor circulaire economische ideeën in het Groene Hart. De gemeente Waddinxveen organiseert dit evenement in samenwerking met het werkgeversservicepunt Midden Holland. De Stichting Vrienden van Coenecoop, het Coenecoop College en het Hoornbeeck College in Gouda zijn ook betrokken bij de organisatie.