Inschrijving bedrijven voor open dagen Kom binnen bij bedrijven gestart

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Inschrijving bedrijven voor open dagen Kom binnen bij bedrijven gestart

Inschrijving bedrijven voor open dagen Kom binnen bij bedrijven gestart

Sinds 15 januari kunnen bedrijven en organisaties in het Groene Hart zich aanmelden op kombinnenbijbedrijven.nl om mee te doen aan de open dagen. Kom binnen bij bedrijven vindt dit jaar plaats van maandag 9 april t/m zaterdag 14 april. Diverse bedrijven en organisaties zetten die week hun deuren open voor potentiële nieuwe werknemers en voor iedereen die graag eens binnen wil kijken. Het is voor alle partijen gratis. Ook Waddinxveen doet dit jaar weer mee aan de open dagen.

Aanmelden

Bedrijven en organisaties kunnen zich aanmelden via kombinnenbijbedrijven.nl. Zij bepalen zelf wanneer ze mensen in de week van 9 april t/m 14 april ontvangen. Op een of meer dagen, en op welke tijden. De inschrijving voor bezoekers op kombinnenbijbedrijven.nl start op 1 maart.

Werknemers van de toekomst

Bezoekers kiezen een of meer bedrijven of organisaties waarvoor ze belangstelling hebben. Iedereen is welkom. Bedrijven kunnen vacatures plaatsen op kombinnenbijbedrijven.nl voor de werknemers van de toekomst. Hierbij gaat het om betaald werk, leerwerkplekken, stageplaatsen, werkervaringsplaatsen en vrijwilligerswerk. Daarnaast kunnen bedrijven praktijkopdrachten aanbieden voor scholieren of rondleidingen voor belangstellenden.

Kennismaken op een laagdrempelige manier

Uniek aan deze open dagen is dat werkgevers op een laagdrempelige en makkelijke manier kunnen kennismaken met potentiële nieuwe werknemers. De werknemer van de toekomst krijgt een kijkje in de keuken en kan zich oriënteren en presenteren.

Regionale economie stimuleren

Kom binnen bij bedrijven heeft een positief effect op de regionale economie. In 2017 vonden in het Groene Hart 94 mensen werk: 43 een betaalde baan, 31 een stageplaats, 7 een leerwerkplek/werkervaringsplaats en 13 mensen vrijwilligerswerk. Daarnaast groeit elk jaar het aantal bedrijven dat meedoet aan de open dagen en het aantal bezoekers dat zich inschrijft. Werkgevers die meedoen, zetten hun bedrijf gratis in de schijnwerpers én profiteren van de regionale arbeidsmarkt.

Organisatie

Kom binnen bij bedrijven is onderdeel van het regionale platform Groene Hart Werkt! In Waddinxveen wordt het georganiseerd door de gemeente Waddinxveen in samenwerking met het Werkgeversservicepunt Midden-Holland. Het Coenecoop College en het Ondernemers Platform Waddinxveen (OPW) zijn actief betrokken bij de organisatie.

Zie voor de contactgegevens team Economische Zaken van de gemeente Waddinxveen en Werkgeversservicepunt onderstaande link.