Het Bruisnest binnenkort ook in Waddinxveen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Het Bruisnest binnenkort ook in Waddinxveen

Het Bruisnest binnenkort ook in Waddinxveen

Dit item is gearchiveerd op 17-02-2018

Het Bruisnest komt definitief naar Waddinxveen! In deze ontwikkelplaats komen mensen met een sociaal isolement op een laagdrempelige manier weer in verbinding met de maatschappij. Naar verwachting opent Het Bruisnest al in februari haar deuren aan de Kerkweg-Oost 159.

Wethouder Nieboer (Zorg) is verheugd over de komst van Het Bruisnest: “Dit nieuwe initiatief voor vrijwilligers draagt bij aan de participatie van kwetsbare inwoners in Waddinxveen. Ik ben heel blij dat deze groep binnenkort in de vertrouwde omgeving van hun eigen gemeente hun kwaliteiten en talenten verder kunnen ontwikkelen en leren inzetten, opdat zij kunnen doorgroeien naar een plek van waaruit ze weer mee kunnen doen in de samenleving. Ik kijk dan ook uit naar de opening.”

Geschikte locatie

Korte tijd was het oude C1000-pand in beeld als mogelijke locatie voor Het Bruisnest. Nader onderzoek toonde echter aan dat dit geen geschikte plek was. Het pand aan Kerkweg-Oost 159, naast het nieuw te openen gemeentehuis van Waddinxveen, bleek wel passend. Het Bruisnest zal zich hier voor 2 jaar vestigen.

Het Bruisnest

Het Bruisnest wordt geïnitieerd door Kwintes en ondersteund door de gemeente Waddinxveen. Bij Het Bruisnest draait het om meedoen en meetellen in de samenleving. Het is een plek waar mensen met een sociaal isolement positieve sociale ervaringen op kunnen doen en hun eigen kwaliteiten en talenten verder ontwikkelen en leren inzetten. Zo komt men op een laagdrempelige manier weer in verbinding met de maatschappij, wat de kansen op re-integratie in de samenleving vergroot of voorkomt dat mensen terugvallen.

De opening van Het Bruisnest is naar verwachting in februari 2018.