Eerste digitale geboorteaangifte vanuit huis in Waddinxveen

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Eerste digitale geboorteaangifte vanuit huis in Waddinxveen

Eerste digitale geboorteaangifte vanuit huis in Waddinxveen

De ouders van pasgeboren baby Bram Krijgsman zijn de eersten in Waddinxveen die digitaal geboorteaangifte hebben gedaan en thuis de akte ondertekenden. Een medewerker van de gemeente kwam 25 september bij hen op bezoek om de handtekening onder de geboorteakte te laten zetten. Omdat het hier om een primeur gaat, ging burgemeester Cremers mee op kraambezoek om de ouders van harte geluk te wensen.

Steeds meer zaken kunnen digitaal geregeld worden met de gemeente via www.waddinxveen.nl. Zoals het doorgeven van een verhuizing, een overlijdens- of geboorteaangifte of het doen van een melding voorgenomen huwelijk (voorheen ondertrouw). In het geval van geboorteaangifte is een handtekening onder de akte nog steeds noodzakelijk. Ouders kunnen ervoor kiezen de akte thuis te ondertekenen. Een medewerker van de gemeente komt dan naar hen toe. Een bezoek aan het gemeentehuis is niet nodig. Op die manier kan ook de moeder de aangifte doen en de akte ondertekenen.

Op de foto: burgemeester Cremers met baby Bram Krijgsman, Brams ouders de heer en mevrouw Krijgsman-Pieterse en zijn broer en zussen.