Een mooie plant in ruil voor een tegel

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Een mooie plant in ruil voor een tegel

Een mooie plant in ruil voor een tegel

Groene tuinen zijn belangrijk! De gemeente en Willemstein Hoveniers willen daarom op 2 juni de bewoners van Zuidplas enthousiasmeren om hun tuinen te vergroenen. Minder groen in de tuin betekent namelijk minder vogels, insecten en andere dieren. Daarnaast zorgen versteende tuinen ervoor dat het water, na een heftige regenbui, minder gemakkelijk weg kan lopen. Het resultaat is een enorme druk op het riool en wateroverlast in de buurt. Plant erin, tegel eruit!

Op 2 juni 2018 organiseren Willemstein Hoveniers en de gemeente Waddinxveen de eerste actie van Operatie Steenbreek in de Zuidplas. Bewoners kunnen van 10:00 uur tot 14:00 uur een tegel uit hun tuin inleveren bij de gemeentetent aan de Zuidplashof. In ruil daarvoor zet Willemstein Hovenier een mooie gratis plant terug in uw tuin. De wethouder is om 10.00 uur aanwezig om de aftrap te geven voor deze actie. Daarnaast kunt u uiteraard meer informatie en adviezen krijgen over het vergroenen van uw tuin.

Waarom de wijk Zuidplas?

Zuidplas is een laaggelegen wijk in Waddinxveen. Het wateroverlast is daar daarom wat groter dan in andere wijken. Dit is de reden dat we ervoor gekozen hebben om de eerste actie in Zuidplas te starten. Bij een vervolgactie kiezen we een andere wijk  in Waddinxveen.

Win een tuinmetamorfose

De gemeente en Willemstein Hoveniers verloten één gratis tuinmetamorfose in het kader van Operatie Steenbreek.

Heeft u een versteende voortuin die u graag wilt vergroenen? Stuur dan voor 30 mei een foto van uw versteende tuin naar: duurzaamheid@waddinxveen.nl of deel uw foto via: www.facebook.com/duurzaamwaddinxveen

De winnaar wordt bekend gemaakt op 2 juni. (Onderstaand 3 tekeningen van tuinontwerpen waar de winnaar uit kan kiezen).