Een geslaagde 5e editie van de Nationale Duurzame Huizen Route

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Een geslaagde 5e editie van de Nationale Duurzame Huizen Route

Een geslaagde 5e editie van de Nationale Duurzame Huizen Route

Dit item is gearchiveerd op 25-11-2017

Op zaterdag 4 en 11 november bezochten meer dan 5.000 mensen een duurzaam huis tijdens de 5e editie van de Nationale Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren deelden hun kennis en ervaring over hoe zij hun huis duurzaam hebben gemaakt. In heel Nederland spraken bezoekers hun waardering uit voor de waardevolle verhalen en het gastvrije onthaal.

De Nationale Duurzame Huizen Route is een onafhankelijk platform waar huiseigenaren zich kunnen oriënteren op duurzaam wonen. Op 4 en 11 november konden bezoekers een kijkje nemen in een duurzaam huis. ‘Ik ben erg blij dat ik de duurzame maatregelen in het echt kon bekijken en ook de samenhang kon zien van de genomen maatregelen. Na dit bezoek ga ik ook aan de slag in mijn woning,” aldus een bezoeker.
Huiseigenaren delen graag hun kennis en ervaringen. “Het was heel leuk onze opgebouwde kennis te delen met zoveel belangstellenden. Zo kunnen we onze doelen om te komen tot een energieneutraal Nederland in 2050 delen met anderen,” reageerde een deelnemer.

Thematours
Voor wie zich na de Duurzame Huizen Route verder wil verdiepen, worden er in het voorjaar van 2018 thematours georganiseerd. Tijdens een thematour bezoekt een groep van gemiddeld 12 geïnteresseerden een woning aan de hand van een specifiek thema. De thema’s variëren van zonne-energie, gasloos wonen, warmtepomp tot het gebruik van natuurlijk materialen, etc. Wilt u zich graag verder oriënteren? Geef uw interesse voor een thema door via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

365 dagen per jaar
Heeft u de opendeurdagen gemist? Het is mogelijk om de huizen het hele jaar door op de website te bekijken en vragen te stellen aan de bewoners. Zo blijven de verhalen en kennis van huiseigenaren 365 dagen per jaar beschikbaar. Wilt u ook uw ervaringen delen en tips uitwisselen? Dat kan door uw huis als voorbeeld aan te melden.

RSS