Denkt u mee over afval?

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > Denkt u mee over afval?

Denkt u mee over afval?

Wilt u uw mening over afval scheiden laten horen? Dat kan! Vul de vragenlijst in over afval in de ‘Denkt u mee app’ van de gemeente Waddinxveen.

Nieuw beleid

Om iedereen te stimuleren om afval zo veel mogelijk te scheiden heeft de gemeente Waddinxveen per 1 januari 2018 de inzameling van huishoudelijk afval veranderd. Als we ons afval goed scheiden, houden we bijna geen restafval meer over. Minder restafval is goed omdat dit wordt verbrand; dat is duur en ook slecht voor het milieu.

Goede resultaten

In 2018 zijn we in Waddinxveen ons afval veel beter gaan scheiden, waardoor we veel minder restafval overhouden. Dit zien we ook duidelijk terug in de cijfers: de gemiddelde hoeveelheid restafval per inwoner per jaar is gedaald van 204kg in 2017 naar 118kg in 2018. Een fantastisch resultaat!

Ruimte voor verbetering

Toch is er ruimte voor verbetering. Daarom wil de gemeente Waddinxveen graag van u weten wat u als inwoner van de nieuwe afvalregels vindt. Ook hoort de gemeente graag wat u vindt van een aantal mogelijke verbetermaatregelen. Door uw stem te laten horen, zorgt u er voor dat de gemeente Waddinxveen rekening kan houden met uw wensen op het gebied van afvalinzameling. Invullen duurt ongeveer 10 minuten. Onder deelnemers worden 10 tegoedbonnen ter waarde van €20 verloot.

Deelnemen

U vult de enquête in via de ‘Denkt u mee app’ van de gemeente Waddinxveen. De app is gratis te downloaden in de Apple App-store en in Google Play. De vragenlijst kan tot en met 31 maart 2019 worden ingevuld. Helaas heeft de app uit de Apple-store nog een storing. De leverancier werkt er aan dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Excuses voor de overlast.

De resultaten worden in begin april 2019 gedeeld via www.waddinxveen.nl.