College maakt pas op de plaats met biomassa

Home > Inwoners > Nieuwsberichten > College maakt pas op de plaats met biomassa

College maakt pas op de plaats met biomassa

Het college van de gemeente Waddinxveen vindt het huidige aantal initiatieven voor de verwerking van biomassa op dit moment genoeg. Dat laat het college weten. “Als college willen we in Waddinxveen ruimte geven aan initiatieven en mogelijkheden voor hernieuwbare energie, maar gezien de zorgen van de inwoners, maken we een pas op de plaats.”

Het college beantwoordde in een memo aan de gemeenteraad vragen die ze binnen kreeg over verleende vergunningen aan biomassacentrales. Daaruit blijkt dat het college het belangrijk vindt dat Waddinxveen haar steentje bijdraagt aan de energietransitie en het klimaatakkoord. Het college: “Dat is de reden dat we de huidige initiatieven voor hernieuwbare energie de ruimte blijven geven. We merken echter dat inwoners zich zorgen maken over biomassa. Daar willen we recht aan doen.”

Om in gesprek te gaan met inwoners organiseert de gemeente Waddinxveen op donderdagavond 13 september en dinsdagavond 18 september van 19.30 uur – 21.00 uur een inloopavond in het gemeentehuis. Tijdens deze inloopavond kunnen inwoners informatie ophalen en in gesprek gaan met de wethouder en de initiatiefnemers.

De vragen en antwoorden van het college aan de gemeenteraad leest u via deze link.