Home > Inwoners > Nieuwsberichten

• Adviesbureau brengt luchtkwaliteit Waddinxveen in kaart

De gemeente Waddinxveen schakelt een extern adviesbureau in om de luchtkwaliteit in Waddinxveen inzichtelijk te maken. Dat laat het college van B&W weten aan de gemeenteraad. Daarmee voert het college de motie van de gemeenteraad op 19 september 2018 uit.

• Feestelijke start bouwwerkzaamheden Scholenbouw Noord

Op vrijdag 5 oktober is door wethouder Hannie van der Wal de aftrap gegeven voor de bouw van twee scholen, peuterspeelzaal, bso en een kinderdagverblijf.

• College stelt sluitende Programmabegroting 2019-2022 vast

Het college heeft op dinsdag 9 oktober de Programmabegroting 2019-2022 vastgesteld. De programmabegroting is sluitend. Het laat zien dat de gemeente Waddinxveen financieel gezond is, mede dankzij het fundament dat het vorige college gelegd heeft. De lasten voor inwoners blijven volgend jaar gelijk of dalen enigszins. Het komende jaar is er onder andere veel aandacht voor wonen, duurzaamheid, gezondheid, schuldhulpverlening en een kansrijke start voor alle kinderen. Ook wordt de nadruk gelegd op samenwerking met inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties. De programmabegroting moet nog worden vastgesteld door de gemeenteraad, op 14 november 2018.

• Nieuwsbrief Vitaal Sportbeleid oktober 2018

• Nationale Duurzame Huizen Route

Woonverhaal brengt duurzaam wonen dichterbij...

Op zaterdag 3 en 10 november 2018 vindt voor de zesde keer de Nationale Duurzame Huizen Route plaats. Door heel Nederland zijn honderden duurzame woningen te bezoeken. Gastvrije huiseigenaren stellen hun huis open voor mensen die zich willen oriënteren op het verduurzamen of zelfs aardgasvrij maken van hun woning, VvE of wijk. Er is een grote variatie aan soorten woningen en maatregelen te bekijken; van monumentaal tot nieuwbouw, van rijwoning tot villa en van kleine isolatiemaatregelen tot een woning zonder energierekening.

• Wethouder Schippers lanceert app ‘Waddinxveen denkt mee’

Door inwoners te vragen de nieuwe app ‘Waddinxveen denkt mee’ in te vullen, heeft wethouder Kirsten Schippers de campagne ‘Denkt u mee?’ afgetrapt. Dat deed ze woensdag 3 oktober bij de ingang van het zwembad en de korfbalvereniging.

• Gemeente lost meldingen openbare ruimte op met de Fixi-app

Vanaf 1 oktober werkt de gemeente met Fixi. Een app en een website waar op een eenvoudige manier meldingen gedaan worden over de openbare ruimte. Wethouder Kirsten Schippers deed maandag de eerste officiële melding via de app.

• Lancering apps werkgevers en uitkeringsgerechtigden tijdens conferentie Waddinxveen, dát werkt!

Op donderdag 27 september vond de conferentie Waddinxveen, dát werkt! plaats in de bedrijfshal van Foox West en RDC in Waddinxveen.

• Mantelzorgers ontvangen cadeaubon

Ook dit jaar waardeert de gemeente Waddinxveen zijn mantelzorgers met een cadeaubon van € 50,-.

• Nomineer uw sportheld(en)!

Op vrijdag 9 november 2018 wordt het jaarlijkse Waddinxveense Sportgala georganiseerd. De Lionsclub Tsuytende roept alle Waddinxveners op hun favoriete Waddinxveense sporter of sportvereniging van het afgelopen seizoen 2017/2018 te nomineren!

• College maakt pas op de plaats met biomassa

Het college van de gemeente Waddinxveen vindt het huidige aantal initiatieven voor de verwerking van biomassa op dit moment genoeg. Dat laat het college weten. “Als college willen we in Waddinxveen ruimte geven aan initiatieven en mogelijkheden voor hernieuwbare energie, maar gezien de zorgen van de inwoners, maken we een pas op de plaats.”

• Technisch probleem in productieproces reisdocumenten

De Rijksoverheid heeft bekend gemaakt dat bij de productie van een beperkt aantal paspoorten en identiteitskaarten (ID-kaarten) zich een technisch probleem heeft voorgedaan.

• Vraag aan de gemeente? Stuur een WhatsAppje

In Waddinxveen kunnen inwoners via WhatsApp vragen aan de gemeente stellen. WhatsApp wordt door bijna 10 miljoen Nederlanders gebruikt en is daardoor een mooie toevoeging aan de andere communicatiemiddelen van de gemeente.