Nieuwsberichten

Home > Inwoners > Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Open dagen gemeente Waddinxveen tijdens Kom Binnen Bij Bedrijven

  Gemeente Waddinxveen opent haar deuren voor belangstellenden tijdens Kom Binnen Bij Bedrijven. Op woensdag 11 april zijn bezoekers welkom bij Team Onderhoud op Coenecoop 53. Ons leerwerkbedrijf biedt stages van vmbo- tot hbo-niveau op het gebied van beheer openbare ruimte, leerwerkplekken (bol) voor vmbo- en mbo-leerlingen en werkervaringsplaatsen voor professionals die tijdelijk niet aan het werk zijn geweest. In de loop van 2018 komen vacatures vrij in het wijkonderhoud op mbo+-niveau. Aanmelden voor een bezoek kan via www.kombinnenbijbedrijven.nl. Op zaterdag 14 april zijn bezoekers welkom in het gemeentehuis op Beukenhof 1. Belangstellenden die willen weten hoe het is om bij de gemeente Waddinxveen te werken zijn van harte welkom voor een introductie met rondleiding. Komt u ook? Aanmelden kan via www.kombinnenbijbedrijven.nl.

 • Eerste resultaten ‘Afval Scheiden Loont’ veelbelovend

  Gemeente Waddinxveen is op 1 januari 2018 gestart met Afval Scheiden Loont. Doel: het terugdringen van de hoeveelheid restafval naar maximaal 100 kilo per inwoner per jaar. Een andere ambitie is om minimaal 75% van alle waardevolle grondstoffen gescheiden in te zamelen. Deze doelen worden niet in één maand behaald, maar de resultaten van januari veelbelovend. Wethouder Hofstra bedankt daarom alle inwoners van Waddinxveen voor hun inzet om van Afval Scheiden Loont een succes te maken.

 • Medicijnresten? Niet in het riool!

  Zonder er bij na te denken, spoelen veel consumenten restjes medicijnen door de gootsteen. Dit leidt tot steeds grotere problemen in de natuur en is lastig bij de zuivering van drinkwater. Om dit te voorkomen, moeten medicijnresten en oude of gebruikte spuiten en naalden gescheiden worden ingeleverd en verwerkt. Vanaf 1 april zamelt de gemeente Waddinxveen medicijnafval in via apotheken. Hier kunt u gratis uw medicijnen, spuiten en naalden inleveren.

 • Aantal voortijdig schoolverlaters daalt voor achtste jaar op rij

  Regio Zuid-Holland Oost (gemeente Gouda, Alphen aan den Rijn, Zuidplas, Bodegraven Reeuwijk, Krimpenerwaard, Nieuwkoop en Waddinxveen) is koploper in de Randstad wat betreft het terugdringen van voortijdig schoolverlaters. Voor het achtste schooljaar op rij daalt het aantal jongeren dat zonder startkwalificatie (minimaal havo, vwo of mbo niveau 2 diploma) het onderwijs verlaat. Ook in Waddinxveen helpt de aanpak; het aantal voortijdig schoolverlaters daalde van 66 naar 38.

 • Voorlopige en definitieve uitslagen verkiezing en referendum 21 en 23 maart

  Op 21 maart wordt na 21.00 uur de voorlopige uitslag gepresenteerd in de raadzaal van gemeentehuis (Beukenhof 1 in Waddinxveen) onder het genot van een hapje en een drankje. We verwachten de uitslag van de gemeenteraadsverkiezing op partijniveau rond 22.30 uur. U bent welkom hierbij aanwezig te zijn.

 • Landelijke Opschoondag 2018

  Zaterdag 24 maart 2018 gaan we tijdens de Landelijke Opschoondag met zoveel mogelijk mensen aan de slag om Waddinxveen zwerfafvalvrij te maken. Ook leerlingen van een aantal basisscholen helpen mee en doen dit op woensdagochtend 28 maart.

 • Start inschrijving bezoekers open dagen Kom binnen bij bedrijven

  Vanaf 1 maart kunnen bezoekers zich inschrijven voor de open dagen van Kom binnen bij bedrijven. Aanmelden kan via www.kombinnenbijbedrijven.nl. De open dagen zijn bedoeld voor potentiële nieuwe werknemers en iedereen die binnen wil kijken bij een bepaald bedrijf. De open dagen vinden plaats van 9 t/m 14 april. Dan zetten diverse bedrijven en organisaties in het Groene Hart hun deuren open. Alle deelnemers staan op www.kombinnenbijbedrijven.nl. Ook gemeente Waddinxveen opent haar deuren voor belangstellenden. Deelname is gratis.

 • Kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezing 2018

  Op 9 februari 2018 heeft het centraal stembureau van Waddinxveen in een openbare vergadering positief beslist over de geldigheid van de 6 ingeleverde kandidatenlijsten.

 • 750 leuke dingen doen met Rotterdampas - gratis of met korting

  Op 1 februari is de voorverkoop gestart van de Rotterdampas 2018/2019.

 • Inschrijving bedrijven voor open dagen Kom binnen bij bedrijven gestart

  Sinds 15 januari kunnen bedrijven en organisaties in het Groene Hart zich aanmelden op kombinnenbijbedrijven.nl om mee te doen aan de open dagen.

 • Aanplakken verkiezingsmateriaal gemeenteraadsverkiezingen 2018

 • Vraag aan de gemeente? Stuur een WhatsAppje

  In Waddinxveen kunnen inwoners via WhatsApp vragen aan de gemeente stellen. WhatsApp wordt door bijna 10 miljoen Nederlanders gebruikt en is daardoor een mooie toevoeging aan de andere communicatiemiddelen van de gemeente.

Archief
RSS