Duurzaamheid

Home > Inwoners > Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de gemeente Waddinxveen. Daarom heeft de raad op 20 april 2016 de Duurzaamheidsvisie 2015–2025 vastgesteld.

De gemeente wil een schone en gezonde leefomgeving, duurzaam energiegebruik en een economie waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden. Dit kan de gemeente niet alleen en zij roept dan ook de inwoners op actief mee te helpen en mee te denken. De gemeente gaat daarom in de maanden september en oktober 2017 samen met inwoners en ondernemers haar duurzame ambities en prioriteiten bepalen.

Inwoners- en ondernemersavond!
Wilt u meer groen in de straat? Of collectief zonnepanelen aanschaffen? Laat het ons weten en denk met ons mee! In oktober 2017 organiseren we twee inwonersavonden en één ondernemersavond. Inwoners en ondernemers worden uitgedaagd om samen de belangrijkste actiepunten boven tafel te krijgen. Uiteraard onder het genot van een duurzaam hapje en een drankje. Doet u mee? Geef u dan tijdig op bij Marina van Kampen: m.kampen.van@waddinxveen.nl.

Inwonersavond, Kantine zwembad de Sniep                           Dinsdag 10 oktober 2017             Tijd: 19:30 - 21:30
                                                                                                 (Opgeven voor 6 oktober)

Inwonersavond, Bastiaan Optiek, koffiecorner                        Woensdag 18 oktober 2017         Tijd: 19:30 - 21:30
                                                                                                 (Opgeven voor 13 oktober)

Ondernemersavond, Bastiaan Optiek, koffiecorner                Dinsdag 24 oktober 2017               Tijd: 18:00 – 20:30
                                                                                                 (Opgeven voor 20 oktober)

Online meedenken en filmpje
U kunt ook online met ons meedenken.

Vul via deze knop de enquête in: de enquête 

Hiermee laat u ons weten welke doelstellingen u het belangrijkste vindt. Zowel inwoners als ondernemers en raadsleden hebben ook al meegedaan aan de prioritering. Vanaf 18 september 2017 kunt u op de website zien hoe dat er aan toeging! Bekijk hier het filmpje.

Meer weten over duurzaamheid?
Wilt u meer weten over wat de gemeente nu al doet? De gemeente monitort de voortgang voor de duurzaamheidsvisie, zodat inwoners kunnen zien wat er gebeurt op het gebied van duurzaamheid in de gemeente. Een overzicht van de projecten in de gemeente kunt u vinden op Enervisa.

Meer praktische informatie over de verschillende duurzaamheidsthema’s binnen de gemeente vindt u op de website. Als u verder nog vragen heeft of projecten mist op de website,  bel dan de gemeente 140182 of stuur een e-mail naar: duurzaamheid@waddinxveen.nl

 • Inwonerswerkgroep Duurzaam Waddinxveen

  Duurzaam Waddinxveen logo

  De  werkgroep Duurzaam Waddinxveen heeft als hoofddoel de inwoners  van Waddinxveen te informeren over allerlei aspecten van duurzaamheid en wat je als burger zelf kunt bijdragen om te komen tot een duurzamer Waddinxveen.

 • Fairtradegemeente Waddinxveen

  logo fairtrade gemeente waddinxveen

  Op de elektronische informatieborden aan de toegangswegen staat ‘Welkom in Fairtradegemeente Waddinxveen’. Ons dorp is een van de 65 Nederlandse gemeenten die deze eervolle titel mogen voeren. Met steun van de gemeente zet een groep inwoners zich in voor meer eerlijke producten in het boodschappenkarretje. Dat draagt bij aan een duurzame samenleving.

 • Duurzaam wonen

  duurzaam bouwloket

  Het Duurzaam Bouwloket is een digitaal loket waar inwoners terecht kunnen voor al hun vragen op het gebied van duurzame maatregelen aan huis, zoals isoleren, zonnepanelen, vervangen van kozijnen en het gebruiken van regenwater.

 • Elektrisch rijden en openbare oplaadpaal aanvragen

  Gemeente Waddinxveen stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. Elektrisch rijden is beter voor het milieu en de leefomgeving omdat er tijdens het rijden geen uitlaatgassen vrijkomen. Daarom draagt elektrisch rijden bij aan verwezenlijken van de ambities voor duurzaamheid van de gemeente.