Week van de Veiligheid

Home > Inwoners > Alles over Veiligheid > Week van de Veiligheid

Week van de Veiligheid

Elk jaar organiseert de gemeente een Week van de Veiligheid in de tweede week van oktober. In deze week staan we extra stil bij verschillende veiligheidsthema’s en hoe we samen kunnen zorgen voor een veiliger Waddinxveen. Houd deze website en de media in de gaten voor actuele informatie.

Buurtpreventie 9 oktober

In Waddinxveen is in iedere wijk een buurtpreventieteam actief. Deze teams bestaan uit inwoners die zich inzetten voor de veiligheidsgevoelens van anderen en het afschrikken van potentiële criminelen. Op maandagavond 9 oktober gaan alle teams samen met de politie en de gemeente de wijken in voor  een grootschalige preventieronde. Nog geen lid van de buurtpreventie? Meldt u aan via veiligheid@waddinxveen.nl en ontvang extra informatie over de actie op 9 oktober!

Senioren en financiële veiligheid 10 oktober

De seniorenraad organiseert zoals elk jaar een nuttige bijeenkomst voor senioren. In samenwerking met de Rabobank Gouwestreek en Palet Welzijn wordt dit jaar een bijeenkomst met het thema ‘Financiele Veiligheid’ georganiseerd. Hoe kunt u uw bankgegevens veilig beschermen? Hoe kunt u voorkomen slachtoffer te worden van oplichting? Kom naar het Anne Frankcentrum op dinsdag 10 oktober en krijg om 13.30 uur antwoord op deze vragen.

Jongeren op pad met BOA’s 12 oktober

Tijdens de Week van de Veiligheid krijgen jongeren de kans om met de BOA’s van Waddinxveen mee te fietsen. Zij konden zich aanmelden tot 2 oktober. De leukste aanmelding(en) gaan 12 oktober om 15.00 uur mee om te zien wat de BOA’s doen en met wie zij samenwerken. Tegelijkertijd krijgen ze de kans om de BOA’s het hemd van het lijf te vragen.

Aftrap Tent in de Wijk 13 oktober

Tent in de Wijk is een voorlichtingsbijeenkomst die wordt georganiseerd naar aanleiding van een woninginbraak. Tijdens de Week van de Veiligheid, op vrijdag 13 oktober, wordt Tent in de Wijk afgetrapt op het Gouweplein van 12.00 tot 14.00 uur. De komende maanden gaan de gemeente en de politie wekelijks de wijk in om voorlichting te geven in de straat waar is ingebroken. Inbrekers komen namelijk graag terug naar dezelfde straat waar zij al geweest zijn, omdat zij gewend raken met het type huis en de vluchtroutes. Daarnaast weten inbrekers dat gestolen goederen vaak vervangen worden, waardoor de getroffen woning opnieuw aantrekkelijk is. Tijdens de bijeenkomsten krijgt u informatie over wat u zelf kunt doen om woninginbraak te voorkomen.

Agenda Week van de Veiligheid

Actie

Maandag 9 oktober

19.00 uur Buurtpreventie actie