Wat is crisisbeheersing en of rampenbestrijding?

Home > Inwoners > Alles over Veiligheid > Wat is crisisbeheersing en of rampenbestrijding?

Wat is crisisbeheersing en of rampenbestrijding?

De gemeente treft samen met de hulpdiensten zoals de brandweer, politie en de Geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio (GHOR) voorbereidingen op de risico’s in de regio. De gemeente en Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) zijn daarmee voorbereid op crises en rampen.

De gemeente werkt bij incidenten samen met de gemeenten Gouda, Zuidplas, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk. Zo is er één crisisorganisatie voor de vijf gemeenten om elkaar te kunnen helpen bij een incident in één van de gemeenten. Enkele kernfuncties hebben hiervoor 24/7 piket.

Meer informatie over de ingeschatte risico’s, verantwoordelijkheden, taken en beleid: Regionale plannen VRHM

De website www.hollandsmiddenveilig.nl gebruikt de Veiligheidsregio Hollands Midden in tijden van incidenten of crisis om u te informeren.

logos_gemeenten_verzameld.jpg

Wilt u weten hoe u zich kunt voorbereiden op een ramp of crisis, kijk dan op de website van Veiligheidsregio Hollands Midden.