Inwoners van Waddinxveen kunnen na 7 december blijven appen met de gemeente. Dat laat de gemeente weten. De gemeente stapt daarvoor over naar WhatsApp Business. Inwoners merken hier gelukkig niets van.

Laagdrempelige dienstverlening

Tot voor kort leek het erop dat alle overheden in Nederland niet langer WhatsApp als dienstverleningskanaal konden inzetten. Onderzoek door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en door gemeente Waddinxveen wees uit dat het toch mogelijk blijft om via WhatsApp vragen te beantwoorden. Daarvoor moet de gemeente de overstap maken naar WhatsApp Business in de vorm van een eenvoudige app, zonder integratie met de eigen systemen. “We zijn blij dat we deze laagdrempelige vorm van dienstverlening voor onze inwoners in stand kunnen houden,” aldus burgemeester Nieuwenhuis.

Dienstverlening via WhatsApp

Het WhatsApp-telefoonnummer van de gemeente Waddinxveen is 06-38 82 50 30. Dit telefoonnummer is alleen voor WhatsApp-berichten. Deze berichten beantwoorden wij tijdens kantooruren binnen 1 uur. Bellen of sms-en naar dit nummer is niet mogelijk. Meldingen over de openbare ruimte maakt u via www.waddinxveen.nl/fixi.