Van 25 t/m 29 oktober 2021 kunnen bedrijven weer hun deuren openen voor werkzoekenden en stagiairs. Tijdens BinnenKijken bij Bedrijven (BKBB): hét event waar werkgevers op een laagdrempelige manier potentiële werknemers kunnen ontmoeten. De inschrijving voor bedrijven is nu geopend: binnenkijkenbijbedrijven.nl/registratie(externe link).  

BKBB is een vernieuwde voortzetting van Kom Binnen Bij Bedrijven, en wordt georganiseerd door WerkgeversServicepunt Midden-Holland. Alle gemeenten in de arbeidsregio doen mee: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Tijdens de actieweek zetten bedrijven en organisaties in de regio hun deuren open voor binnenkijkers: mensen die een nieuwe baan willen, een carrièreswitch willen maken, een werkervaringsplek zoeken of stage willen lopen. Potentiële werknemers krijgen zo een goed beeld van de werkgelegenheid in de regio en van hun mogelijkheden bij een specifiek bedrijf. En werkgevers maken op een laagdrempelige manier kennis met potentiële werknemers en vinden zo (toekomstig) personeel.

Registratie bedrijven

Bedrijven die hun deuren willen openen voor binnenkijkers kunnen zich registreren via binnenkijkenbijbedrijven.nl/registratie(externe link). Met hun inlogcodes kunnen ze vervolgens hun bedrijfspagina beheren. Daarop geven ze aan welke vacatures en stageplaatsen ze hebben, en wanneer belangstellenden kunnen langskomen. Hoe vaak en hoe lang bedrijven hun deuren openen in de actieweek, bepalen ze zelf. Ook bepalen ze zelf hoe hun programma eruitziet. Ze kunnen bezoekers bijvoorbeeld een rondleiding geven, maar ook een-op-eengesprekken voeren. Vanaf 6 september kunnen werkzoekenden en stagiairs zich via de site aanmelden bij bedrijven waarin ze geïnteresseerd zijn.

BKBB wordt ondersteund door VNO-NCW en de ondernemersverenigingen in de arbeidsmarktregio: Gouda Onderneemt, Ondernemerskring Krimpenerwaard, Ondernemers Platform Waddinxveen en Ondernemers Platform Bodegraven-Reeuwijk.