Veilig Thuis (kan anoniem) 

Meer informatie vindt u bij de rijksoverheid.

Telefoon: 0800 2000
www.veiligthuis.nl

Chat Veilig Thuis blijft tijdens avondklok ook ’s avonds bereikbaar

Nu de avondklok is verlengd, blijft de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 2 maart op werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

Toegestaan huis te verlaten

Is er geweld bij jou thuis tijdens de avondklok? Bel bij direct gevaar altijd 112 en verlaat zo nodig je huis. Je mag ook naar iemand anders toe gaan. Dit mag ook als je je thuis onveilig voelt, maar er geen direct gevaar is. Kijk of je bij iemand terecht kan, bij voorkeur bij jou in de buurt. In deze gevallen is het toegestaan om je huis te verlaten en krijg je geen boete.

Huiselijk geweld

Door de coronacrisis gaan kinderen minder naar school. Hierdoor missen zij hun vriendjes. Kinderen die het thuis al zwaar hebben, zijn nu minder vaak in de buurt van mensen die veilig voor ze zijn. Ook kunnen spanningen in het gezin oplopen, doordat men vaker thuis is. Hebt u signalen dat het met een gezin of kinderen niet goed gaat deze periode? Kijk dan op ikvermoedhuiselijkgeweld.nl of neem contact op met:

Team Wadwijzer 

Telefoon: 14 0182
wadwijzer@waddinxveen.nl
www.wadwijzer.info

 

Samen tegen kindermishandeling

Team-Kim heeft filmpjes gemaakt met bruikbare tips voor kinderen en jongeren in nood maar ook voor professionals.

Tips voor kinderen en jongeren

Tips voor professionals

 

Maak jij je zorgen over jezelf of een ander in deze periode?

Kijk dan op het steunpuntcoronazorgen.

Rug van hand met omlaag wijzende wijsvinger

Hulp voor ouders en verzorgers

Kunt u een steuntje in de rug gebruiken om het thuis goed en gezellig te houden? Heeft u behoefte aan handige tips? Voor al uw vragen over opvoeden en opgroeien neemt u contact op met:

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

Telefoon: 088 254 23 84

E-mail jgzwaddinxveen@ggdhm.nl
www.cjgwaddinxveen.nl

Nederlands Jeugdinstituut

Heeft u vragen over het coronavirus? Dan kunt u mailen naar coronavirus@nji.nl of kijk op www.nji.nl/coronavirus.

Kindernoodopvang

Noodopvang is open voor:

  • kinderen van wie één of beide ouders werken in een cruciale beroepsgroep;
  • kinderen die een bijzondere situatie of een moeilijke thuissituatie hebben.

De noodopvang is tijdens de normale openingstijden van de kinderopvang open voor kinderen van ouders met een cruciaal beroep en voor kinderen in een kwetsbare situatie. De ouders van deze kinderen moeten wel een contract hebben met de kinderopvang. Als ouders meer noodopvang nodig hebben dan hun normale contracturen dan vragen zij extra opvang aanvragen bij de kinderopvang. Voor kinderen in een kwetsbare situatie geldt wel dat als zij hierdoor uitgesloten worden er een passende oplossing gezocht wordt. Scholen hebben ook noodopvang tijdens de schooluren.

Let op: in tegenstelling tot het voorjaar 2020 is de noodopvang en de opvang van kinderen in een kwetsbare situatie beperkt tot de normale openingstijden van scholen en kinderopvang (dus geen extra nacht- weekend- of 24 uurs-opvang). Alleen als uw kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of gastouder volgens de reguliere openingstijden 24 uurs opvang biedt, is er 24 uurs noodopvang beschikbaar voor uw kind(eren).

Heeft u noodopvang nodig? Dan kunt u bellen naar 065048885 of mailen naar info@kinderopvangwaddinxveen.nl.

 

 

Hulp voor ouderen

Heeft u hulp nodig door de maatregelen rond het coronavirus of maakt u zich zorgen over de situatie van ouderen/senioren?
Schroom dan niet om uw vraag te stellen!

Neem direct contact op met de cliëntondersteuners van Wadwijzer:

Team Wadwijzer 

Wadwijzer is hét centrale loket voor inwoners van Waddinxveen met vragen over zorg, welzijn en wonen.
Op Wadwijzer kunt u zelf op zoek naar informatie en de juiste organisatie in Waddinxveen.
Voor hulpvragen en ondersteuning kunt u terecht bij Team Wadwijzer.

Door het coronavirus zijn alle inloopspreekuren nu gesloten. Maar het Team Wadwijzer biedt u wel een luisterend oor en denkt met u mee via telefonisch contact en e-mail!

Telefoon: 14 0182
wadwijzer@waddinxveen.nl
www.wadwijzer.info