Binnenkort ontvangen 1260 willekeurig gekozen inwoners van Waddinxveen per post een vragenlijst van I&O Research voor de Veiligheidsmonitor. De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van de gemeente en politie bij u in de buurt. Door uw mening te geven, draagt u bij aan de leefbaarheid en veiligheid in uw buurt.

Veiligheidsbeleid

De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Voor de betrouwbaarheid van het onderzoek is het van belangrijk dat zoveel mogelijk mensen die benaderd zijn, meedoen aan het onderzoek. 

Landelijk

De Veiligheidsmonitor wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau afgenomen. Het onderzoek in Waddinxveen start deze week. Deelname aan het onderzoek kan via internet of schriftelijk. In de loop van de jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd. De resultaten verwachten wij in maart 2020. Kijk voor meer informatie op de website van de Veiligheidsmonitor.