Openingstijden Grondstoffenplein Coenecoop 53A (externe link)

Adres Grondstoffenplein

Het adres van het Grondstoffenplein is Coenecoop 53A, 2741 PH in Waddinxveen. Via de Kanaaldijk rijdt u naar het bedrijventerrein Coenecoop.
Let op: op het Grondstoffenplein geldt een maximale doorrijhoogte van 2.40 meter.

Wat kunt u wegbrengen naar het Grondstoffenplein?

Het Grondstoffenplein is duurzaam gebouwd. Dit betekent dat u verschillende afvalsoorten en grofvuil gescheiden kunt inleveren. Zakken met restafval levert u niet meer in bij het Grondstoffenplein. Restafval gooit u weg in de verzamelcontainer of minicontainer aan huis. Voor sommige soorten afval (o.a. schoon puin, autobanden, gasflessen) moet u betalen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het Grondstoffenplein in de digitale afvalkalender van Cyclus(externe link) of download de Cyclus afval-app.

LET OP: Cyclus controleert of u in Waddinxveen woont. Is uw identiteitsbewijs niet door de gemeente Waddinxveen uitgegeven? Laat dan een document/enveloppe zien waarop uw naam en adres staat.

Kan het afvalbrengstation ook ’s ochtends open?

Helaas kan dat niet. De medewerkers van het Grondstoffenplein halen 's morgens het afval op in Waddinxveen. Ook wordt ’s morgens het ingezamelde afval van de vorige dag opgehaald. 

Hoe werkt het

Afval dat u naar het Grondstoffenplein brengt, wordt in verschillende containers gescheiden ingezameld. Veel afval wordt hergebruikt om nieuwe producten te maken of om energie op te wekken.

Zo worden van oude gipsplaten weer nieuwe gipsplaten gemaakt en kan schoon hout worden gebruikt om spaanplaten van te maken of om energie op te wekken door verbranding. Van puin worden weer nieuwe bouwmaterialen gemaakt zoals cement. Oud plastic wordt gebruikt om een nieuw plastic product te maken zoals bijvoorbeeld een pvc-pijp. Eigenlijk is er maar weinig afval waar geen energie uit wordt gewonnen of waarvan geen nieuwe producten worden gemaakt.

Chemisch afval en asbest worden veilig vernietigd zodat er geen schade is voor mens en milieu.

Kijk voor regels en tarieven op de online afvalkalender van Cyclus(externe link).

Herbruikbare goederen zoals meubels, textiel en andere gebruiksvoorwerpen kunt u ook laten ophalen door of brengen naar een Kringloopwinkel in de regio.

Wat kost het

De kosten vindt u op de online afvalkalender van Cyclus(externe link).

Grofvuil

Neem voor het ophalen van grofvuil contact op met de klantenservice van Cyclus via tel. 0182 547500 (op werkdagen van 7.30-17.00 uur).

Zie ook de online afvalkalender van Cyclus(externe link)