In februari 2021 start de cursus Politiek Actief. De cursus is voor iedereen die meer wil weten over het gemeentebestuur en de gemeentelijke politiek. Heeft u interesse om politiek actief te worden, maar weet u niet precies wat de mogelijkheden zijn? Dan is deze gratis cursus zeker iets voor u!

Wat leert u van deze cursus

Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Op deze vragen, en meer, krijgt u als deelnemer antwoord. Er is een training debatteren en u krijgt praktijkervaring mee. Ook oefent u nuttige vaardigheden. Tot slot bent u aanwezig bij een vergadering van de gemeenteraad en ontmoet u lokale politici en bestuurders.

Wanneer en waar is de cursus 

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en start om 19.00 uur in de avond. We willen het liefst de cursus in de raadzaal van het gemeentehuis geven, maar dit is nog niet zeker. De maatregelen die er dan zijn tegen het coronavirus bepalen waar de cursus wordt gegeven en het aantal deelnemers.

Cursusavonden 

  • Donderdag 25 februari 2021
  • Donderdag 4 maart 2021
  • Donderdag 11 maart 2021
  • Donderdag 18 maart 2021
  • Woensdag 24 maart 2021 (Raadsvergadering)

Aanmelden

Meedoen is gratis! Er is plek voor 25 tot 30 deelnemers. Dit hangt er vanaf of de cursus op locatie of digitaal te volgen is. U kunt zich al aanmelden via griffie@waddinxveen.nl. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de griffie via 140182.

Meer informatie over de cursus

De cursus wordt gegeven door ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat, www.prodemos.nl. Binnenkort krijgt u meer informatie over de cursus Politiek Actief. Houd u hiervoor ook onze website in de gaten.