Ieder jaar bepaalt de BSGR de WOZ-waarde opnieuw. Met de verkoopcijfers bepaalt de BSGR wat de verkoopwaarde van uw woning zou zijn op 1 januari 2019. Op deze manier volgt de WOZ-waarde van uw woning de huizenmarkt. De BSGR houdt hierbij rekening met verschillen tussen uw woning en de verkochte woningen, zoals grootte van de woning, grondoppervlakte, ligging, onderhoudstoestand, enzovoort. Verbouwingen of verbeteringen die voor 1 januari 2020 afgerond zijn, zijn al meegenomen in deze waarde. De oude waarde verhogen met een standaard percentage doet de BSGR dus niet!

Bezwaar tegen de WOZ-waarde?

"WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!" 
Diverse bureaus beloven gratis bezwaar voor u te maken. Dat klinkt mooi, maar gratis is dit niet!

Het uitgangspunt bij veel van deze bureaus is het krijgen van een zo hoog mogelijke kostenvergoeding. Deze kostenvergoedingen worden betaald uit belastinggeld. Als inwoner betaalt u via de belastingen dus ook mee aan de kostenvergoeding. Dit is geld dat gemeenten anders kunnen besteden aan belangrijke dingen voor u en voor uw omgeving. Bijvoorbeeld lantarenpalen in uw straat, speeltuintjes en verbetering van het wegdek.

Voorbeeld:

Verlaging WOZ-waarde bij € 10.000,-

U maakt zelf bezwaar:

- U ontvangt tussen                € 10,-/€ 15,-

Bureau maakt bezwaar:

- U ontvangt tussen                                         € 10,- / € 15,-

- Bureau ontvangt van de gemeente tussen   € 261,- / € 650,-

Maak zelf direct bezwaar bij de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR)! Dit is gratis en zeer eenvoudig.

Redenen voor een onjuist vastgestelde WOZ-waarde kunnen zijn:  

  • Verouderde voorzieningen (keuken, badkamer en toilet)
  • Slechte staat van onderhoud
  • Onjuiste objectkenmerken (grootte van de woning, dakkapellen, perceel oppervlakte)

Deze en andere redenen kunt u aanvinken bij het maken van bezwaar. Ook kunt u een toelichting geven, het taxatieverslag inzien en bijlagen toevoegen als u dat wilt.  

Niet eens met de WOZ-waarde?

Maak een terugbelafspraak via www.bsgr.nl(externe link) of maak zelf gratis bezwaar via diezelfde website(externe link) (inloggen met DigiD).