Twee bankjes met een naamplaatje erop. Je ziet het wel vaker. Maar het verhaal achter deze bankjes is bijzonder. Wethouder Kirsten Schippers bedankte vandaag de initiatiefnemer van de bankjes, de heer De Leeuw, met een bloemetje. Vorig jaar ontvingen zowel de gemeente als het wijkplatform Zuidplas-Triangel veel vragen om meer zitmogelijkheden op het speeleiland in wijk Triangel. Die zijn er nu gekomen, mede door de sponsoring van het Waddinxveense bedrijf van de heer De Leeuw.

Een aanvraag en sponsormogelijkheid

De aanvraag van de heer Van Leeuwen was er een van velen die de gemeente en het wijkplatform ontvingen. ‘Kunnen er meer zitmogelijkheden op het speeleiland komen?’ Wat het verzoek van de heer De Leeuw bijzonder maakte, is dat hij aanbood om de bankjes met zijn bedrijf 24x7 ICT te sponsoren. Er was veel overleg nodig met de architect / ontwikkelaar van het park. Als mooi resultaat staan er nu 2 bankjes in dezelfde stijl als de rest van de inrichting van het park, op het speeleiland. Meneer De Leeuw ‘adopteert’ de bankjes. Zoals inwoners een stukje groen kunnen adopteren. Dit houdt in dat hij het groen en het zwerfafval om de bankjes heen onderhoudt en opruimt.

Een geweldig initiatief van een Waddinxveense inwoner

Dat waardeert de gemeente enorm. En dat was dus zeker een boeket bloemen waard! We hopen dat veel inwoners goed gebruik gaan maken van de bankjes.