Kinderen in Waddinxveen moeten gezond kunnen opgroeien. Dat betekent dat elk kind de kans moet krijgen om op te groeien in een omgeving die zoveel mogelijk rookvrij is. Daarom gaat Team:Fit in opdracht van de gemeente sportverenigingen, scoutings, speeltuinverenigingen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen helpen om rookvrij te worden. Dit gebeurt in de maanden februari en maart. Ook stellen we borden en speciale stoeptegels beschikbaar waarmee deze organisaties kunnen laten zien dat zij onderdeel zijn van de Rookvrije Generatie.

Team:Fit neemt met alle organisaties waar regelmatig kinderen komen contact op

De gemeente heeft een lijst met namen van deze organisaties doorgegeven aan Team:Fit. Eerst benadert een adviseur van Team:Fit de organisaties per e-mail of telefoon. Daarna volgt een gesprek waarin de adviseur informatie geeft. Bijvoorbeeld over het rookvrij worden en de stappen die een organisatie daarvoor moet nemen. Ten slotte kan er een gesprek op locatie plaatsvinden met een coach van Team:Fit. De coach bezoekt de organisatie en helpt met de beste aanpak om rookvrij te worden, passend bij de organisatie.

De gemeente wil dat alle kinderen in Waddinxveen gezond kunnen opgroeien

Daarom zetten we ons in om plekken waar vaak kinderen komen rookvrij te maken. Hierdoor beschermen we opgroeiende kinderen tegen de schadelijke gevolgen van (mee)roken. Ook dragen we zo bij aan een generatie kinderen die zoveel mogelijk rookvrij opgroeit. En die daardoor later minder snel zelf gaat roken.