Dan komt de gemeente Waddinxveen graag met u in contact. Wij willen de vluchtelingen die bij particulieren verblijven registreren, zodat wij hen de komende tijd goed kunnen helpen. Ook krijgen wij extra plekken voor noodopvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Noordkade.

Hoe werkt de registratie?

Om de Oekraïners te helpen tijdens hun periode in Nederland, hebben we als gemeente hun contact- en verblijfgegevens nodig. Zij hebben onder andere een BSN-nummer nodig. Neem daarom contact met ons op via telefoonnummer 14 0182 om een afspraak te maken. Na registratie kunnen wij als gemeente aan de slag met zaken als onderwijs en financiën voor vluchtelingen.

Geef vóór vrijdag 18 maart aan als Oekraïense vluchtelingen niet bij u kunnen blijven

Komende week krijgt de gemeente Waddinxveen extra plekken voor de noodopvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Noordkade. Op deze plek kunnen zij in ieder geval een half jaar blijven. Als de vluchtelingen die u opvangt, niet bij u kunnen blijven, moet u dat voor vrijdag 18 maart aan ons doorgeven. Wij maken dan een plek voor hen vrij aan de Noordkade! Mail hiervoor naar gemeente@waddinxveen.nl. Wij nemen dan binnen 3 werkdagen contact met u op. Als u na 18 maart contact met ons opneemt, kunnen wij u niet garanderen dat er voor deze vluchtelingen een plek is in de noodopvang in Waddinxveen.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis: “We weten dat naast de eerste crisisnoodopvang in sporthal De Dreef ook particulieren Oekraïense vluchtelingen hebben opgenomen. Sommigen hebben dat bij ons gemeld, maar anderen niet. We komen heel graag met hen in contact. Degenen die niet bij het Waddinxveense gezin waar ze nu zitten kunnen blijven, bieden we een plek aan de Noordkade aan. En we willen hen op weg helpen met onderwijs, werk, financiën en andere zaken. Dan moeten we wel weten hoe we ze kunnen bereiken. Daarom onze oproep!”

Regionaal Centrum Vluchtelingen Spreiding

Oekraïense vluchtelingen die niet in Waddinxveen verblijven of nog onderweg zijn, kunnen op dit moment niet zomaar terecht in de noodopvang aan de Noordkade. Zodra zij zich melden bij de gemeente, nemen wij contact op met het Regionaal Centrum Vluchtelingen Spreiding van de Veiligheidsregio Hollands Midden. De regio kijkt waar er op dat moment plaats is binnen de regio.

Meer informatie over opvang Oekraïense vluchtelingen

Houd www.waddinxveen.nl/oekraïne in de gaten voor meer informatie gericht op de Oekraïense vluchtelingen.