Vanaf 1 juli 2019 neemt de gemeente Waddinxveen extra verkeersmaatregelen tijdens de verbouwing van de rotonde Esdoornlaan – Sniepweg – Dreef. Verschillende meldingen door omwonenden, voornamelijk over de lange omleidingsroute om de wijk uit te komen, zijn hiervoor de aanleiding. De gemeente heeft onder andere besloten om het eenrichtingsverkeer op de Polderkade tijdelijk op te heffen.

Voor 1 juli is er zowel op de Polderkade als in de Dorpstraat sprake van eenrichtingsverkeer in zuidelijke richting. Na 1 juli wordt dit op de Polderkade tijdelijk opgeheven. Zo ontstaat er een alternatieve route richting Noordeinde/Beethovenlaan, zodat bewoners van o.a. de Plasweg, Onderweg en Ieplaan makkelijker de wijk uit kunnen. Omdat deze maatregel vooral bedoeld is voor het lokale verkeer, wordt deze route niet vermeld op de gele omleidingsborden. In de rest van de (eenrichtings)straten blijft de verkeerssituatie ongewijzigd.

Naast deze maatregel wordt de Ieplaan (ten westen van de Esdoornlaan) afgesloten voor vrachtverkeer. Deze maatregel is genomen om te voorkomen dat vrachtverkeer zichzelf klemrijdt vanwege het inrijverbod in noordelijke richting. Tot slot wordt er ook een aantal afsluitingen voor vrachtverkeer geplaatst in de Bomenwijk, om sluipverkeer in te perken.

Om overlast te beperken vraagt de gemeente de bewoners om goed op de verkeersborden en de maximumsnelheden te letten.

Meer informatie over de verbouwing van de rotondes: www.waddinxveen.nl/rotondes