De laatste weken zag Kirsten Schippers, wethouder Samenlevingsparticipatie wat ‘Samen sterk’ inhoudt. Ze neemt je mee Waddinxveen in.

“Het mooie weer van de afgelopen tijd was perfect geweest voor buurtbbq’s. En om stukjes groen die u geadopteerd heeft van de gemeente er mooi uit te laten zien. Of om een nieuw stukje groen voor het eerst onder uw hoede te nemen. Ook het organiseren van een mooie buitenspeeldag had prima gekund. Helaas was de afgelopen tijd anders. Geen buurtbbq’s, geen nieuwe stukjes groen geadopteerd en ook de buitenspeeldag viel figuurlijk in het water.

De afgelopen periode viel mij op hoe enorm de Waddinxveense samenleving voor elkaar klaar staat in tijden dat het echt nodig is. Elkaar ontmoeten was en is anders. En ingewikkelder dan we gewend zijn. En toch zijn er velen van u die hier een manier in hebben gevonden.

Of het nu gaat om boodschappen doen voor familieleden of de buren. Of dat er amusement wordt geregeld voor de ouderen. Iedere keer ben ik blij dat wij het als Waddinxveen samen doen! Waarbij we uiteraard rekening houden met de richtlijnen.

Samen helpen wij elkaar door deze vreemde periode heen. Hoe de toekomst eruit gaat zien weten wij niet. Wel is zeker dat wij het als Waddinxveners samen doen. Want samen staan wij sterk!”

Kirsten Schippers

Wethouder Samenlevingsparticipatie