We mogen weer sporten! Hannie van der Wal, wethouder Sport en Volksgezondheid, is blij met dit lichtpuntje in de coronacrisis.

“Wat fijn dat vanaf 11 mei sporten in de buitenlucht weer mag. Velen van ons hebben last gehad van de sportbeperking. Als je gewend ben 2 of 3 keer per week te sporten, mis je het trainen ontzettend. Zo ervaar ik dat in elk geval. Maar het is natuurlijk ook niet goed voor je gezondheid om veel stil te zitten. Vooral voor de mensen in een thuiswerksituatie is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Velen van jullie deden dat gelukkig ook, door lekker te gaan wandelen.

We mogen dus weer! Ik ben blij dat alle kinderen weer mogen sporten, want dat is heel belangrijk voor de ontwikkeling van hun motoriek. Maar voor personen boven de 12 jaar zijn er wel beperkingen. Die beperkingen zijn net zo belangrijk als het bewegen zelf. Bij lichamelijke inspanning is de ademuitstoot nu eenmaal hoger, dus de kans op besmetting ook. Voel je je niet zo goed? Wees niet stoer, maar #blijft thuis. Denk aan je medesporters en neem je verantwoordelijkheid. Dus houd je aan de hygiëneregels en houd die afstand van 1,5 meter.

Misschien is jouw sportvereniging nog niet gestart, of ben je geen lid van een vereniging. Dan is misschien nu de tijd rijp om je bij een van onze Waddinxveense verenigingen aan te melden. Of blijf lekker wandelen, want wandelen verlaagt de kans op beroertes, depressiviteit en diabetes. Dus #blijfbewegen en #blijfgezond.”

Hannie van der Wal
Wethouder Sport en Volksgezondheid