Gezina Atzema, wethouder Economie, neemt je mee in de situatie waarin Waddinxveense ondernemers zitten sinds het coronavirus uitbrak.

“Deze coronatijd heeft veel impact op het (lokale) bedrijfsleven. Ondernemers hebben vergaande aanpassingen gedaan. Horecabedrijven mogen niet open, kappers waren lange tijd gesloten, sportscholen moeten hun deuren gesloten houden, kleding- en schoenenzaken draaien een minimale omzet, kwekers kunnen hun bloemen/planten moeilijk kwijt etc. De inkomsten van deze bedrijven zijn (bijna) weggevallen, terwijl veel vaste lasten door gaan.

Hoe het verder gaat weet ik niet. Maar we moeten het samen doen! Zowel vanuit de Rijksoverheid als vanuit de gemeente zijn er regelingen om ondernemers door deze moeilijke tijd te helpen. En ook u kunt uw steentje bijdragen. Ik roep daarom inwoners van Waddinxveen op om lokaal te (blijven) kopen. Steun Waddinxveense ondernemers door uw boodschappen zoveel mogelijk lokaal te doen. Alle kleine beetjes helpen.

Ik spreek veel bezorgde ondernemers. En helaas kan ik en kan de gemeente niet alle zorgen meteen wegnemen. Deze onwerkelijke situatie houdt nog wel even aan. Ook na deze crisis hebben we nog tijd nodig voor economisch herstel. Ik heb veel waardering voor de wijze waarop ondernemers met de huidige situatie om gaan en hun best doen om te blijven ondernemen. De veerkracht van ondernemers blijkt groot en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Er ontstaat veel creativiteit!

Laten we samen lokale ondernemers steunen en zo een gezond en levendig Waddinxveens bedrijfsleven in stand houden!”

Gezina Atzema

Wethouder Economie