Op 20 april 2015 heeft de gemeenteraad de Duurzaamheidsvisie 2015–2025 vastgesteld.

Dit is een belangrijke stap naar een duurzamer Waddinxveen. De gemeente wil een schone en gezonde leefomgeving, duurzame energieopwekking en een economie waarin producten en materialen worden hergebruikt en grondstoffen hun waarde behouden.

De visie en het bijbehorend uitvoeringsprogramma kunt u onderaan de pagina downloaden.

Top 10 en interactieve kaart

Om de Duurzaamheidsvisie te concretiseren hebben inwoners en ondernemers nagedacht over de belangrijkste onderwerpen voor de komende twee jaar. Dit heeft geresulteerd in een top 10 voor 2020-2021. Er is gekeken welke concrete acties de gemeente, maar ook inwoners en ondernemers, kunnen ondernemen. Deze acties zijn terugvinden op de interactieve kaart! Wanneer acties zijn afgerond of wanneer er nieuwe acties bijkomen, wordt de kaart aangepast. Zo kunt u op de hoogte blijven van alle duurzame ontwikkelingen in Waddinxveen.

Bekijk de interactieve kaart

 

 

Meer weten over Duurzaamheid en het verduurzamen van uw woning?


Het Duurzaam Bouwloket is een digitaal loket waar inwoners terecht kunnen voor al hun vragen op het gebied duurzame maatregelen aan huis, zoals isoleren, zonnepanelen, vervangen van kozijnen en het gebruiken van regenwater. Op deze website worden bezoekers geïnformeerd en geadviseerd over de mogelijkheden. Ook staan daar alle leningen en subsidies. Het Duurzaam Bouwloket treedt in opdracht van de gemeente op als onafhankelijke intermediair tussen overheid en bedrijfsleven. Nieuwsgierig? Ga naar www.duurzaambouwloket.nl.

Meer weten over Fairtrade gemeente Waddinxveen?’

In een Fairtrade-gemeente werken inwoners, gemeente, winkeliers, bedrijven en organisaties (zoals scholen, keren, sportclubs) samen aan één doel: koop producten die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu en die tegen een eerlijke prijs zijn verhandeld. Het idee is: denk globaal, handel lokaal! En sla per gemeente de handen ineen!

Via een idee van de raad is een bewonerswerkgroep gestart die ervoor gezorgd heeft dat de gemeente Waddinxveen zich sinds 2015 ook officieel een Fairtrade-gemeente mag noemen. Wilt u meer weten over de acties van Fairtrade Waddinxveen of wilt u zich aansluiten? Neem dan een kijkje op de website www.fairtradewaddinxveen.nl/

Contact


Als u verder nog vragen heeft of projecten mist op de website, bel dan de gemeente 140182 of stuur een e-mail naar: duurzaamheid@waddinxveen.nl