Kapot, stuk of onderhoud nodig

Liggen er losse stoeptegels of is de stoep verzakt? Doet een lantaarnpaal het niet? Of is een put verstopt?

U kunt ook een foto toevoegen aan uw Fixi-melding van bijvoorbeeld de situatie. Hiermee maakt u de melding ook duidelijker.

Hieronder vindt u per onderwerp informatie voor wat u moet doen als er iets stuk is of onderhoud nodig heeft. 

Losse stoeptegels, gaten en scheuren in asfalt en bestrating, weggesleten belijning op kruisingen of zebrapaden en verzakkingen kunt u melden via Fixi. Ook problemen met bruggen, tunnels, kades, steigers en geluidsschermen meldt u daar.

Heeft u een melding over onkruid, bomen, snoeien, plantsoenen, gras, groenstroken, bladeren? Geef het aan door via Fixi. Hier kunt u ook kapotte prullenbakken, paaltjes, hekken, banken en speeltoestellen doorgeven.

Doet een lantaarnpaal het niet? Of werkt de openbare verlichting in de hele straat of buurt niet? Meld het via Fixi.

Ziet u een kapot stoplicht of ontbreekt er een verkeersbord?
Als het direct gevaar oplevert voor het verkeer, bel dan gelijk naar 14 0182. Buiten kantoortijden krijgt u dan een spoednummer te horen.
Is er geen direct gevaar dan kunt u het melden via Fixi.

Heeft u een koopwoning? Dan lost u de verstopping zelf op. De eigenaar van de woning is verantwoordelijk voor het riool tot en met de aansluiting op het hoofdriool.

Heeft u een huurwoning? Dan moet de eigenaar van de woning de verstopping oplossen.
Kijk eerst of u zelf of dat de gemeente actie moet ondernemen.
Is het een taak van de gemeente? Neem dan contact op met de gemeente via 14 0182.

Verzakkingen kunt u melden via Fixi.  

Heeft u stankoverlast? Maak dan een melding bij de Omgevingsdienst Midden Holland.

Putten en kolken

Is er wateroverlast omdat het water op straat niet goed weg loopt omdat een put of kolk verstopt zit? Meld het dan via Fixi.

Bent u huurder of gebruiker van een gebouw van de gemeente Waddinxveen? Dan kunt u melding maken van een klacht, storing of schade via Fixi.

Ziet u een nest van de processierups? Geef dit dan door via Fixi.

Heeft u een melding die spoed heeft en kan het niet wachten tot de volgende werkdag?
Bel dan naar de gemeente via het telefoonnummer 14 0182. Buiten kantoortijden, zoals in het weekend en op werkdagen na 17:00 uur, wordt u via het keuzemenu doorverbonden met de storingsdienst van de gemeente.

Met Fixi kunt u via de app of de website melding maken over de openbare ruimte. Fixi stuurt de melding automatisch naar de juiste persoon of externe partij. De behandelaar staat via de app in contact met de melder. Fixi houdt de melder op de hoogte wat er met de melding gebeurt. 

Wilt u de app downloaden op uw mobiel of tablet? Download de Fixi app, ga naar www.fixi.nl of naar Apple app store  / Android App Google play.