Gladheid bestrijden

Tijdens de wintermaanden staan de gladheidbestrijders van de gemeente Waddinxveen dag en nacht klaar om de wegen open te houden. Als het glad wordt, gaan wij strooien. Vanaf de eerste sneeuwval beginnen wij met schuiven en strooien, ook ’s nachts en in het weekend.  Doorgaande wegen en hoofdfietspaden strooien wij voordat de gladheid optreedt.

Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte.

Wilt u een melding maken over gladheid? Klik op de knop hieronder. Bij extreem weer kan het wat langer duren voordat u een antwoord van ons krijgt. 

Wij strooien bij vorst, sneeuw en verwachte gladheid. Dit doen we in een vaste volgorde. De doorgaande wegen en de fietspaden strooien wij als eerste. Daarna strooien we de wijkontsluitingswegen en de hoofdstraten in de wijken. Dit doen wij volgens vaste routes.

  • Bij sneeuwval houden wij de doorgaande wegen, de wijkontsluitingswegen en de fietspaden zo goed mogelijk begaanbaar door sneeuw te schuiven en zout te strooien.
  • Bushaltes, oversteekplaatsen, milieu stations en brugdekken houden we tijdens werktijden begaanbaar door het handmatig strooien van zout volgens vastgestelde lijsten.
  • De kleinere wijkstraten strooien wij nadat alle doorgaande wegen, wijkontsluitingswegen en fietspaden goed begaanbaar zijn. Bij aanhoudende gladheid of sneeuwval kan daar een aantal dagen overheen gaan.

Bij sneeuw is het goed om eerst uw stoep of straat te vegen en daarna – zo nodig – te strooien. Veeg de sneeuw naar een plek waar niemand er last van heeft. Houd bij het vegen goten en rioolputten vrij van sneeuw. Strooi zand om een dikke ijslaag begaanbaar te maken.

Bij sneeuwval / gladheid kunt u strooizout kopen bij supermarkten, bouwmarkten en tuincentra.