Grondstoffenplein

Afval dat u naar het Grondstoffenplein brengt, wordt in verschillende containers gescheiden ingezameld. Veel afval wordt hergebruikt om nieuwe producten te maken of om energie op te wekken. Cyclus is beheerder van het Grondstoffenplein.

Openingstijden

  • Maandag, woensdag en vrijdag van 13:30 tot 16:30 uur
  • Zaterdag van 09:00 tot 16:00 uur

Openingstijden feestdagen

Tijdens de feestdagen is het Grondstoffenplein aangepast open:

  • Zaterdag 24 december van 09:00 tot 15:00 uur (eerder dicht)
  • Maandag 26 december gesloten (Tweede Kerstdag)
  • Dinsdag 27 december van 13:30 tot 16:30 uur (extra open)
  • Zaterdag 31 december van 09:00 tot 15:00 uur (eerder dicht)

Adres

Coenecoop 53A, 2741PH in Waddinxveen. Via de Kanaaldijk rijdt u naar het bedrijventerrein Coenecoop.

Let op: de maximale doorrijhoogte op het Grondstoffenplein is 2.40 meter.

Het Grondstoffenplein is duurzaam gebouwd. Dit betekent dat u verschillende afvalsoorten en grofvuil gescheiden kunt inleveren. Zakken met restafval levert u niet meer in bij het Grondstoffenplein. Restafval gooit u weg in de verzamelcontainer of minicontainer aan huis. Meubels, textiel en andere gebruiksvoorwerpen kunnen vaak opnieuw gebruikt worden. U kunt dit laten ophalen door of wegbrengen naar een Kringloopwinkel in de regio.

Alleen inwoners van Waddinxveen mogen afval naar het Grondstoffenplein brengen. Cyclus controleert of u in Waddinxveen woont. Is uw identiteitsbewijs niet door de gemeente Waddinxveen uitgegeven? Laat dan een document/enveloppe zien waarop uw naam en adres staat.

Voor sommige soorten afval (o.a. schoon puin, autobanden, gasflessen) moet u betalen. De regels en tarieven staan op de afvalkalender van Cyclus.

De medewerkers van het Grondstoffenplein halen in de ochtend het afval op in Waddinxveen. Ook wordt in de ochtend het ingezamelde afval van de vorige dag opgehaald.

Neem voor het ophalen van grofvuil contact op met de klantenservice van Cyclus via telefoonnummer 0182 547 500. Cyclus is bereikbaar op werkdagen van 07:30 tot 17:00 uur.