Het idee van Waddinxvener Jeroen Helbers kon rekenen op de meeste stemmen. De bedenker van de winnende naam ontvangt een OPW-cadeaubon van wethouder Kirsten Schippers van Samenlevingsparticipatie. Ook twee inwoners die stemden op één van de namen krijgen een OPW-cadeaubon.

Een aantal cijfers

Inmiddels hebben 208 mensen zich geregistreerd voor het nieuwe online participatieplatform. Er werden 55 ideeën voor een naam ingediend. Op de 5 geselecteerde namen brachten 87 inwoners hun stem uit. De naam ‘Waddsup’ was met 28 stemmen net iets populairder dan de naam ‘Wad denkt u?’ die 25 stemmen kreeg. De overige namen moesten het met veel minder stemmen doen.

Wethouder Schippers kijkt terug op een geslaagde start van het participatieplatform

“Ik vind de naam fris en leuk. En ik ben echt blij met zoveel ingediende namen en betrokkenheid. Het bedenken van een naam is vooral leuk. Na de zomer gaat het om de leefomgeving van inwoners. Dit platform gaat ons dan echt helpen bij het betrekken van inwoners bij beleid en projecten. Dat heeft deze geslaagde start wel bewezen!”

In de zomer bouwen wij verder aan het online participatieplatform

Wethouder Schippers: “We kunnen dan na de vakantie weer nieuwe projecten aan de inwoners voorleggen. We kijken daarbij naar groenprojecten, herinrichtingsprojecten, maar ook naar nieuwe ontwikkelingen zoals de Noordkade en het Sleutelkwartier. En als corona het toelaat komt er dit jaar ook weer een Meet & Match en een oktober participatiemaand. Ik zie er nu al naar uit!”

Wilt u meer weten over het platform?

Ga dan naar www.waddinxveen.nl/waddsup(externe link).