De gemeente Waddinxveen heeft op zondag 5 april in horecagelegenheid Bienvenida 27 personen boetes opgelegd voor het overtreden van de maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan. Het bedrijf wordt een last onder dwangsom opgelegd. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis stelt “De maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan zijn duidelijk en helder. We houden 1,5 meter afstand én we vermijden samenscholing. Daarom dient ook deze horecagelegenheid gesloten te zijn. Als mensen deze richtlijnen aan hun laars lappen, treden we daar onmiddellijk stevig tegen op.”

Boetes en dwangsom

In de afgelopen weken ontstond het vermoeden dat de horecagelegenheid ondanks het verbod toch geopend was. Na diverse controles is op zondag 5 april ’s nachts een instap in het pand gedaan. Tijdens de instap zijn 27 personen aangehouden. Deze hebben allen een boete van € 390,- gekregen voor het samenscholen. Het bedrijf krijgt een last onder dwangsom opgelegd van € 10.000,- bij ieder volgende overtreding met een maximum van € 50.000,-. De eigenaar krijgt daarnaast een aparte boete. De hoogte hiervan wordt nog vastgesteld.

Alleen samen krijgen we corona onder controle

Sinds 3 april 2020 geldt de gewijzigde 3e noodverordening in de Veiligheidsregio Midden-Holland. Met deze verordening is de handhaving voor de maatregelen van het kabinet geregeld. Meer informatie hierover is te vinden op www.vrhm.nl(externe link)