Zorg wordt steeds duurder, daarom is het belangrijk dat inwoners goed verzekerd zijn.
De gemeente Waddinxveen vindt uw gezondheid belangrijk. Daarbij hoort een goede en betaalbare zorgverzekering, zowel voor Waddinxveners met een laag inkomen als voor inwoners met een hoge zorgvraag als gevolg van een chronische ziekte of beperking.

Direct regelen

Wilt u meer weten over de collectieve zorgverzekering van de gemeente Waddinxveen of wilt u overstappen? U kunt zich digitaal aanmelden. Klik op onderstaande linkjes voor meer informatie.

Ga daarna naar www.gezondverzekerd.nl, selecteer de gemeente Waddinxveen en doorloop de vragen.

Hoe werkt het?

In samenwerking met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid biedt gemeente Waddinxveen met de basisverzekering Zorg Zeker Polis, twee aanvullende zorgpakketten aan: AV Standaard en AV Top.

De collectieve (en daardoor voordelige) ziektekostenverzekering wordt aangeboden met twee aanvullende pakketten voor twee groepen.

Met de collectieve zorgverzekering ontvangt u een korting op zowel de basisverzekering als op de aanvullende verzekering. Bovendien betaalt de gemeente een gedeelte van de aanvullende verzekeringspremie.

Meer informatie

Voor meer informatie: www.zorgenzekerheid.nl

Vermogensgrens (geldt per 1 juli 2019)

Uw vermogen, waaronder ook inbegrepen uw vermogen in de vorm van een eigen huis (= waarde van het huis minus de openstaande hypotheek), mag in de maand van aanvraag niet hoger zijn dan:

    Gezinssituatie

    Vermogensgrens

Alleenstaand

  €   6.020,00

Alleenstaande ouder

  € 12.040,00

Gehuwd/samenwonend

  € 12.040,00

Let op: ook het tegoed op de spaarrekeningen van thuiswonende kinderen tot en met 17 jaar wordt meegerekend als vermogen.

Bovendien geldt dat de vermogensgrens kan worden verhoogd met een bedrag van € 7054,00 per persoon als men niet of onvoldoende verzekerd is voor begrafeniskosten. Dit bedrag dient op een aparte rekening te staan, waarop  alleen gestort kan worden.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?