Buurtpreventie is dat buurtbewoners samen een oogje in het zeil houden in de eigen buurt of wijk. Zo zetten zij zich in voor een veiliger Waddinxveen. Wil u ook een meedoen? Meldt u dan aan bij de buurtpreventieteams en/of bij een BuurtWhatsAppgroep.

Buurtpreventieteams

Een buurtpreventieteam bestaat uit een groep actieve inwoners die toezicht houden in de wijken. Dit doen ze door samen door de wijken te lopen en/of fietsen. Als zij tijdens hun ronde een onveilige situatie tegenkomen, geven ze dit door aan de gemeente en/of politie. De deelnemers aan het buurtpreventieteam nemen geen enkel risico: zij hebben dezelfde taken en rechten als iedere andere inwoner.

Wilt u meer weten over buurtpreventieteams of wilt u zich aanmelden als deelnemer, ga dan naar de website voor BuurtpreventieU kunt de vragen ook stellen aan de wijkregisseur via wijkregisseur@waddinxveen.nl of via 140182.

BuurtWhatsApp

BuurtWhatsApp is een ander soort buurtpreventie. Via de WhatsAppgroep kunt u elkaar waarschuwen voor verdachte personen en situaties. Door dit aan elkaar te vertellen en de politie te bellen, is de kans groter dat de politie een verdachte aanhoudt.

Wilt u meer weten over BuurtWhatsApp of wilt u zich aanmelden, gan dan naar onze pagina BuurtWhatsApp.

Is er nog geen WhatsAppgroep in uw buurt, dan kunt u zelf beheerder van een nieuwe groep worden. Wilt u hierbij hulp of eerst meer informatie, neemt u dan contact op met de wijkregisseur via wijkregisseur@waddinxveen.nl of via 140182.

Wat is verdacht gedrag?