Buurtpreventieteams bestaan uit vrijwillige inwoners die in de avond een rondje door de wijk lopen of fietsen om de wijk veiliger te maken. Buurtpreventie is ook bedoeld om inbrekers te laten zien dat de wijk in de gaten gehouden wordt. Dit geeft inwoners een veilig gevoel.

Buurtpreventieteams houden toezicht in de wijk

Deze actieve inwoners lopen door de wijk. Als zij een onveilige situatie tegenkomen, geven ze dit door aan de gemeente en/of politie. Zien de buurtpreventieteams bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal, losse stoeptegels of zwerfafval dan geven ze dat aan de gemeente door. Ook maken ze regelmatig een praatje met wijkinwoners. Zo horen ze wat er speelt in de wijk. En als ze zien dat iemand zich vreemd gedraagt dan houden ze dat in de gaten.

Buurtpreventieteams kunnen extra hulp gebruiken

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan een veilige buurt? Loop dan eens een avond met een buurtpreventieteam mee. Dan ziet u zelf of u het wat vindt. U kunt zich aanmelden via Buurtpreventie(externe link) of mail naar wijkregisseur@waddinxveen.nl.

Wilt u meer weten over buurtpreventie?

Wilt u meer weten over buurtpreventie of zich aanmelden als deelnemer ga dan naar Buurtpreventie(externe link). U kunt uw vragen ook stellen aan de wijkregisseur via wijkregisseur@waddinxveen.nl of via 140182.

BuurtWhatsApp is een andere vorm van buurtpreventie

Een BuurtWhatsApp is een WhatsApp-groep die is opgericht door een inwoner uit de buurt. In de BuurtWhatsApp staan berichten van buurtbewoners die verdachte situaties of personen zien. Via de WhatsAppgroep waarschuwen inwoners elkaar voor verdachte personen en situaties. Door dit aan elkaar te vertellen en de politie te bellen, is de kans groter dat de politie een verdachte aanhoudt.

Wilt u meer weten over BuurtWhatsApp of wilt u zich aanmelden, ga dan naar onze pagina BuurtWhatsApp.