In Park Triangel is begonnen met de bouw van 625 woningen in de buurt Parkrijk. De start van de bouw is vorige week gemaakt door het leggen van de begane grond vloer. Kopers, bouwer, gemeente en betrokken adviseurs waren samen op de bouw om dit te vieren.

Wethouder Albert Kerssies is enthousiast

"Met de bouw van Parkrijk fase 1 en 2 voegen we ruim 100 woningen aan Waddinxveen toe. Woningen die we hard kunnen gebruiken. Als college willen we passende woonruimte voor iedereen in Waddinxveen en we willen werken aan duurzaamheidsoplossingen. Deze duurzame, gasloze woningen in Parkrijk leveren een bijdrage hieraan. In combinatie met de goede bereikbaarheid met de trein, fiets en auto en de groene omgeving moet het wel fijn wonen in Waddinxveen worden!"

Planning

Fase 1 en 2 zijn uitverkocht en fase 3 is inmiddels in verkoop. De eerste woningen van fase 1 worden in het tweede kwartaal van 2023 opgeleverd. Fase 4 met 78 woningen gaat in oktober 2022 in verkoop. Fase 5 met 92 woningen en fase 6 met 18 koopappartementen, 31 huurwoningen en 43 sociale huurappartementen staan op de planning voor het eerste kwartaal van 2023. In heel Park Triangel komen er in totaal 2.700 woningen. Het 1e huis is in 2014 opgeleverd. De laatste bewoners krijgen rond 2030 de sleutel van hun huis.

Betaalbare en duurzame woningen

Peter Immers, gebiedsontwikkelaar bij BPD, is net als de wethouder blij dat ook in Parkrijk betaalbare woningen komen.

"Er is speciaal een woningtype geïntroduceerd. Woningtype Waterhoen is speciaal voor kopers met een kleinere portemonnee. Naast aandacht voor betaalbaarheid heeft duurzaamheid in combinatie met esthetiek ook onze aandacht gehad. De woningen zijn voorzien van de modernste waterwarmtepompinstallaties en dus helemaal klaar voor de toekomst. Erg energiezuinig en vaak zuiniger dan de norm volgens het bouwbesluit. Er is gekozen voor oranje zonnepanelen, zodat de zonnepanelen mooi integreren met de oranje dakpannen."

Veel groen in Parkrijk

Parkrijk is ontstaan door een nauwe samenwerking tussen BPD, Rehorst Bouw  en architectenbureau STOL. Het is de grootste buurt van de 11 buurten in Park Triangel en ligt het dichtst bij het park. Er komt meer groen dan in de gemiddelde nieuwbouwwijk. Gebogen straatjes, met grote groene ruimten aan de kant van de weg. Kinderen kunnen hier zonder oversteken veilig buiten spelen. De ‘Groene Loper’ uit de vlakbij gelegen buurt Parkweide slingert hier ook door de wijk. Dat is de groene, autovrije zone die vol staat met bomen en planten. Dit zorgt ervoor dat het een fijne plek is om te wonen.