Van 13 tot en met 18 juni openden maar liefst 100 bedrijven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen hun deuren voor werkzoekenden, zij-instromers, studenten en voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Samen haalden zij alles uit de kast om de ruim 300 bezoekers te inspireren, te leren kennen en in het mooiste geval een match te maken. De belangstelling was dit jaar groot voor zorgorganisaties, horeca, de bibliotheek en technische bedrijven. 

Rob (51) uit Waddinxveen bezocht deze week meerdere bedrijven

“Voor mij is dit een kans om te kijken wat bij mij past. Ik ben maandag naar de horeca workshops op de Markt geweest en gisteren bij een technisch bedrijf. BKBB is heel laagdrempelig. Ik heb leuke gesprekken gehad en meer gezien dan wanneer ik op sollicitatie zou gaan. Dus kom maar op met die leuke job!”

Projectleider Van Es heeft de persoonlijke ambitie om iedereen te betrekken bij en te motiveren voor het arbeidsproces

“Als je werkt, doe je mee. Zo is het gewoon. En dat kan op zoveel manieren! Wij proberen herintreders, carrièreswitchers, mensen met een uitkering, statushouders, praktisch en theoretisch opgeleiden en studenten een zetje te geven in de richting van werk. Aan de andere kant zien we steeds meer bereidheid bij werkgevers om deze mensen de tijd en ruimte te geven hun plek te vinden. En zijn mensen er nog niet klaar voor? Het WerkgeversServicepunt werkt samen met het LeerwerkLoket en Regionaal Mobiliteitsteam. Via talenttesten, loopbaanbegeleiding en om- of bijscholingstrajecten ontdekken mensen waar hun talenten liggen en raken ze stap voor stap klaar voor die baan.”

Projectleider Maya van Es kijkt heel tevreden terug op dit grote banenevent

“Ik ben de werkgevers dankbaar voor de goede samenwerking. Geïnteresseerden werden gastvrij ontvangen, kregen rondleidingen en een kijkje achter de schermen. Het bedrijf Dynamic Control Technology (Bodegraven) gaf bijvoorbeeld ontzettend leuke workshops waarbij de bezoekers echt aan de slag gingen met technisch werk!”

BKBB wordt steeds meer een begrip in de regio. Organisator WSP Midden-Holland geeft het grote banenevent dan ook een vervolg in 2023.