Als u een bijstandsuitkering ontvangt en wilt u vrijwilligerswerk doen, dan moet u vooraf toestemming vragen aan de gemeente. Uw vrijwilligerswerk mag een betaalde baan niet in de weg staan.

Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen (www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl)  brengt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties samen. De stichting helpt vrijwilligers aan een leuke vrijwilligersbaan en ondersteunen vrijwilligersorganisaties met cursussen, trainingen, workshops en advies.

De belangrijkste activiteiten van Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen zijn:

  • Bemiddeling van vrijwilligers
  • Adviseren van vrijwilligersorganisaties
  • Promotie van vrijwilligerswerk
  • Cursussen en trainingen

Daarnaast probeert de stichting diverse verbindingen te leggen tussen organisaties, waardoor (nieuwe) initiatieven sneller gerealiseerd kunnen worden

Wat moet ik doen?

  • U kunt terecht bij de gemeente of Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen. Zij kunnen verwijzen naar instellingen waar u goedgekeurd vrijwilligerswerk kunt doen.
  • U kunt ook zelf op zoek gaan. Als u vrijwilligerswerk hebt gevonden moet u contact opnemen met de gemeente. Die bekijkt of de werkplek goedgekeurd kan worden.

Voor specifiek Waddinxveense info:
Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen
Gouweplein 1 (Cultuurhuys De Kroon)
2741 MW VS Waddinxveen,
e: info@vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl
t: 0182-601 729

Tips

Kent u een stille vrijwilliger in Waddinxveen, die volgens u een onderscheiding verdient? Dan kunt u hem of haar voordragen bij Stichting Vrijwilligerswerk Waddinxveen. De vrijwilligersonderscheiding is een vergulde draagspeld in de vorm van de Hefbrug over de Gouwe en gaat vergezeld met de gemeentelijke oorkonde.

Meer informatie vindt u op de site van de www.vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht op deze pagina?