Van 15 tot en met 20 november vinden de Duurzame Dagen plaats. In deze week staan er bijeenkomsten gepland. De gemeente Waddinxveen besluit drie bijeenkomsten online te organiseren in plaats van op locatie. Dit zijn de drie bijeenkomsten die gepland stonden in het gemeentehuis. Om welke bijeenkomsten dit gaat, leest u in dit nieuwsbericht.

Door het stijgende aantal coronabesmettingen worden de drie bijeenkomsten online gehouden. De gemeente Waddinxveen gebruikt hiervoor ‘Zoom’, een middel om online te vergaderen en bijeen te komen. Hieronder staan de bijeenkomsten die online gehouden worden. Aanmelden voor de bijeenkomsten doet u via www.waddinxveen.nl/duurzamedagen.

Zonnepanelen op VvE-daken

Maandag 15 november, 16:00 – 17:00 uur

Zonnepanelen zijn een goede eerste stap voor een duurzame VvE. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door een onafhankelijke adviseur. Hij geeft antwoord op alle juridische, technische, financiële en sociale vragen over zonnepanelen voor VvE’s.

Uw zonnepanelen op het dak van een ander

Maandag 15 november, 19:30 – 20:30 uur

Energiecoöperatie Groen Waddinxveen is opgericht om lokaal duurzame zonne-energie op te wekken. Een klein opwekproject is in voorbereiding. Dit project is vooral interessant voor bijvoorbeeld bedrijven en inwoners die geen zonnepanelen kwijt kunnen op eigen dak. Tijdens deze avond geeft Groen Waddinxveen informatie over de mogelijkheden.

Schone lucht in Waddinxveen?

Dinsdag 16 november, 19:30 – 20:30 uur

Sinds 2019 hangen op 12 plekken in Waddinxveen fijnstofmeters. Dit zijn ‘burgermetingen’. Hiermee helpen inwoners met het meten van de luchtkwaliteit. Als aanvulling op dit onderzoek is een aantal deelnemers ook begonnen met het meten van stikstof. De coördinatie van het project wordt gedaan door WaddGroen (onafhankelijke werkgroep van inwoners). Zij vertellen meer over de resultaten.

Andere bijeenkomsten tijdens de Duurzame Dagen

De andere bijeenkomsten die tijdens de Duurzame Dagen worden georganiseerd, gaan wel door op locatie. Ook daar gelden de landelijke maatregelen. We vragen u deze te volgen ter bescherming van anderen en uzelf.

Meer informatie over vindt u op de pagina Duurzame Dagen.

Duurzame dagen van 15 tot en met 20 november 2021