Burgerschouw

Home > Bestuur > Burgerschouw

Burgerschouw

Is uw buurt schoon, heel en veilig?

Uw mening over de kwaliteit van de buitenruimte kunt u vanaf nu digitaal doorgeven. Is uw buurt  schoon, heel en veilig? Met de vernieuwde “Burgerschouw” kunt u beoordelen of bijvoorbeeld de plantsoenen zijn geschoffeld en of dat goed is gedaan. Is het speeltoestel veilig? Ligt er veel zwerfvuil op straat? Enz..

Hoe kunt u meedoen?

U kunt de burgerschouw zelfstandig doen en op ieder gewenst moment. Doet u ook mee? Klik op de link burgerschouw.waddinxveen.nl en u kunt beginnen! In de online burgerschouw kunt u een groot aantal straten selecteren in de gemeente Waddinxveen, waar u vervolgens met de smartphone of tablet langs wandelt. Bijvoorbeeld tijdens het uitlaten van de hond, als u boodschappen gaat doen of onderweg naar het schoolplein om de kinderen van school te halen.

Tijdens de pilotfase zal de digitale burgerschouw via de webbrowser moeten worden ingevuld. Het is dus nog geen app. Wanneer u tijdens het wandelen wilt schouwen, moet u dus wel internetverbinding op uw telefoon hebben. Indien u liever niet het internet op uw telefoon gebruikt kunt u na het wandelen thuis via de computer of telefoon de digitale schouw invullen. U hoeft dus verder niets op uw telefoon te installeren maar enkel op de link te klikken.

Wat gebeurt er met de resultaten?

De resultaten van elke schouw worden verwerkt en doorgegeven aan het serviceteam van de gemeente. Kleine zaken worden direct opgelost, grotere zaken worden meegenomen in het gemeentelijk beleid.