Gemeente deelt gratis compost uit

Home > Bestuur > Bekendmakingen | publicaties > Bekendmakingen week 13 2018 > Gemeente deelt gratis compost uit

Gemeente deelt gratis compost uit

Dit item is gearchiveerd op 28-05-2018

Op zaterdag 7 april vindt de jaarlijkse compostactie plaats. Bewoners van Waddinxveen kunnen dan gratis compost afhalen bij de Gemeentewerf op het adres Coenecoop 53. Tussen 9 uur en 12 uur in de ochtend staan de medewerkers van Team Onderhoud klaar om de compostzakken uit te delen.

Maximaal 4 zakken

U hoeft geen bon uit te knippen uit de plaatselijke krant. Iedereen die langskomt voor compost, krijgt maximaal 4 zakken mee. Zoals elk jaar geldt: op = op!

Schoner milieu

Dankzij het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval werken veel inwoners mee aan een schoner milieu. Doordat dit afval niet verbrand wordt, maar wordt verwerkt tot compost, wordt niet alleen het milieu, maar ook uw portemonnee gespaard. Hoe meer afval wordt gescheiden, hoe goedkoper de verwerking van het huishoudelijke afval wordt. En omdat de kosten van het vuilnis rechtstreeks wordt verrekend in de gemeentelijke afvalstoffenheffing, scheelt afvalscheiding in uw portemonnee.

Als iedereen het groente-, fruit- en tuinafval, het glas, oud papier, oude kleding, plastic verpakkingsafval en natuurlijk klein gevaarlijk afval scheidt, zullen de kosten fors dalen. Een voordeeltje voor iedereen, natuurlijk naast het grote voordeel voor een schoner milieu! Om de inwoners weer attent te maken op de voordelen, wordt als blijk van waardering op 7 april de compost uitgedeeld.

Let op: de gratis compost wordt niet beschikbaar gesteld vanuit het Waddinxveense Afvalbrengstation, maar alleen vanuit de Gemeentewerf, Coenecoop 53. U kunt geen compost reserveren of later ophalen; alleen op zaterdag 7 april wordt compost gratis uitgedeeld.

RSS