In Waddinxveen zijn op dit moment twee besmettingen met het coronavirus geconstateerd.

Woensdag 11 maart werd bekend dat een inwoner uit Bodegraven-Reeuwijk, die momenteel in Waddinxveen verblijft, besmet is met het coronavirus. Dat bleek uit een test uitgevoerd door het LUMC. De 50-jarige man is ziek geworden na een vakantie in Noord-Italië en verblijft in thuisisolatie. Hij is aan de beterende hand. Burgemeester Nieuwenhuis van Waddinxveen en burgemeester Van der Kamp van Bodegraven-Reeuwijk houden contact met elkaar over deze persoon.

Maandag 9 maart werd al bekend dat een 46-jarige man uit Waddinxveen besmet is met het coronavirus. Dat blijkt uit een test uitgevoerd door het LUMC. De man heeft na een vakantie in Noord-Italië klachten ontwikkeld. Hij zit in thuisisolatie en maakt het naar omstandigheden goed. 

GGD Hollands Midden brengt bij de besmette personen door middel van contactonderzoek de contacten in kaart. Met hen wordt contact opgenomen. Als deze contacten klachten krijgen die passen bij het coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest.

Burgemeester Nieuwenhuis laat in een reactie weten mee te leven: “Ik wens deze mensen allereerst van harte beterschap toe. We hopen op een spoedig herstel. Het is natuurlijk heel vervelend voor de personen zelf, maar ook voor hun omgeving. Ik begrijp dat de omgeving van de betrokkenen extra voorzichtig is. De beste manier om verdere besmetting zoveel mogelijk te voorkomen, is de adviezen van RIVM en GGD op te volgen.”

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de patiënt. Door deze maatregelen verkleinen we de kans dat de ziekte zich verder kan verspreiden. De gemeente blijft in nauw contact met de GGD en ook met de Veiligheidsregio Hollands Midden.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • was uw handen regelmatig;
  • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
  • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg.

Meer informatie

De meest recente informatie over het coronavirus vindt u op de RIVM-website(externe link)

U kunt ook bellen met het landelijk informatienummer 0800 - 1351

Reisadviezen vindt u op de website www.nederlandwereldwijd.nl(externe link)

Meer informatie over GGD Hollands Midden vindt u op hun website(externe link)