Het is belangrijk dat u in de volgende situaties thuisblijft en een afspraak maakt u te laten testen om het risico op verspreiding van het virus zo veel mogelijk te beperken:

  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verlies van reuk- of smaakvermogen of verhoging tot 38 graden Celsius.
  • Heeft u (ook) koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook uw huisgenoten thuis. Als u 24 uur lang geen klachten hebt, mag u weer naar buiten.

Doe een test bij gezondheidsklachten

Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak en reuk? Laat u dan testen op het coronavirus. Bel hiervoor 0800-1202.  Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Maak alleen een afspraak voor een test als u klachten heeft die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin. Bij hoge koorts en benauwdheid of als u tot de risicogroep behoort, belt u meteen de huisarts of de huisartsenpost. Meer informatie over de coronatest vindt u op de website van de rijksoverheid.

HuisArtsenPost (HAP) Midden-Holland opent nood HAP

De HuisArtsenPost (HAP) Midden-Holland opent vanaf vrijdag 20 maart een Nood HAP waar mensen met luchtwegklachten, die mogelijke besmet zijn met het coronavirus, terecht kunnen voor huisartsenzorg. Deze Nood HAP bevindt zich in het Groene Hart Ziekenhuis.

Meer informatie over de Nood HAP vindt u op de website van het Groene Hart Ziekenhuis.

Meer informatie over het coronavirus

  • De meest recente informatie over het coronavirus vindt u op de RIVM-website.
  • U kunt ook bellen met het landelijk informatienummer 0800 – 1351.
  • Reisadviezen vindt u op de website www.nederlandwereldwijd.nl.
  • Meer informatie over GGD Hollands Midden vindt u op hun website.